ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Τα μικρά βιβλία της μόδας

Μικρά κομψοτεχνήματα που χαρίζουν σπινθήρες χαράς

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Σαν μικρά κομψοτεχνήματα που χαρίζουν σπινθήρες χαράς κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός τα «Μικρά βιβλία της μόδας» όπως ονομάστηκε η σειρά των εφτά βιβλίων όπου δύο από αυτά είναι ήδη, προσωρινά ευτυχώς, εξαντλημένα ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα άλλα δύο για τους οίκους Givenchy και Yves Saint Laurent.

«Το όνειρό μου; Να κάνω τις γυναίκες ευτυχισμένες και πιο όμορφες». Κριστιάν Ντιόρ

Το καθένα από αυτά αναφέρεται στην ιστορία ενός μεγάλου οίκου μόδας, Dior, Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Prada, Versace και HERMÈS. Το καθένα από αυτά είναι ένα must have και must read φυσικά για τον κάθε αναγνώστη και αναγνώστρια που θαυμάζει τους μεγάλους αυτούς δημιουργούς μόδας που εμπνέουν ασταμάτητα στο πέρασμα του χρόνου γενεές γυναικών και ανδρών, φτιάχνοντας από μικρά χρηστικά, χλιδάτα αντικείμενα πόθου, είδη διακόσμησης και λευκά είδη, ονειρεμένα παπούτσια και τσάντες, απαστράπτοντα κοσμήματα, αξεσουάρ μόδας και καλλυντικά, ευφάνταστα καπέλα και πολυτελή φουλάρια μέχρι εκθαμβωτικές τουαλέτες και κομψά κουστούμια.

Πρόκειται λοιπόν για μια μη λογοτεχνική σειρά βιβλίων, όπως θα καταλάβατε, που πληροφορεί άρτια τους λάτρεις της μόδας για την ιστορία του κάθε οίκου μόδας που προαναφέρθηκε πιο πάνω. Κάθε τόμος περιέχει πλούσιο και αξιόλογο φωτογραφικό υλικό όπως και πλούσια βιβλιογραφία που υπόσχονται αμέτρητες υπέροχες ώρες παρατήρησης και μελέτης .

Ας τα πάρουμε ένα-ένα κι ας ξεκινήσουμε με το δικό μου αγαπημένο .

Louis Vuitton

H ιστορία του εμβληματικού οίκου

της Kάρεν Χόμερ, σε μετάφραση της Ειρήνης Παϊδούση. Σελ. 160

Διάβασε ένα απόσπασμα εδώ.

«Η Λουί Βιτόν είναι η πιο γνωστή , η πιο φανταχτερή, κατά κάποιον τρόπο, επωνυμία. Κάποιοι τη θεωρούν φρικτή, κάποιοι τη λατρεύουν, ενώ για άλλους είναι απλώς ένα πάθος». Νικολά Γκεσκιέρ

Οι τσάντες του Λουί Βιτόν κοσμούν το χέρι διασημοτήτων και μελών βασιλικών οικογενειών εδώ και περισσότερα από 150 χρόνια. Από τότε που ο νεαρός Λουί αναζήτησε την τύχη του στο Παρίσι, η πολυτελής αυτή φίρμα κατάφερε να ανθήσει παρά τις αντιξοότητες της εποχής εκείνης, εν μέσω δύο παγκοσμίων πολέμων, αλλά και της οικονομικής ύφεσης που έπληξε σχεδόν όλο τον πλανήτη. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει την πορεία της εταιρείας Λουί Βιτόν, η οποία από ένα εργαστήρι χειροποίητων αποσκευών εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο φημισμένους οίκους υψηλής ραπτικής. Οι υπέροχες εικόνες και το συναρπαστικό κείμενο παρουσιάζουν με μοναδικό τρόπο την ιστορία της πιο πολυτελούς φίρμας του κόσμου, από τα πρώτα χρόνια, στα μέσα του 19ου αιώνα, μέχρι τις μέρες μας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νικολά Γκεσκιέρ και του πρόσφατα εκλιπόντος Βέρτζιλ Άμπλο. (από το οπισθόφυλλο).

Αναζητήστε το στο Βιβλιοπωλείο Parga εδώ.

Chanel

Η ιστορία της εμβληματικής σχεδιάστριας

της Έμα Μπάξτερ-Ράιτ, σε μετάφραση της Ντίνας Γεωργούλια. Σελ. 160 

Διάβασε ένα απόσπασμα εδώ

« Η μόδα δεν είναι τέχνη, είναι δουλειά». Κοκό Σανέλ

Υπεύθυνη για μερικές από τις πιο ρηξικέλευθες τάσεις στη μόδα που γνώρισε ποτέ ο κόσμος –όπως το μικρό μαύρο φόρεμα, οι πέρλες και τα παπούτσια με τη δίχρωμη λεπτομέρεια στο μπροστινό μέρος–, η Κοκό Σανέλ έφερε επανάσταση στην εποχή της, δίνοντας στις γυναίκες αυτό που χρειάζονταν προτού καν εκείνες το συνειδητοποιήσουν. Έχοντας ως βάση της την αντρική γκαρνταρόμπα, ανέδειξε τη θηλυκή δύναμη, παρέχοντας έναν δημοκρατικό κώδικα ενδυμασίας που πρόσφερε ελευθερία, ισότητα και ανεπιτήδευτο κλασικισμό. Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή και το έργο της Κοκό Σανέλ, αυτής της μοναδικής σχεδιάστριας που άσκησε τεράστια επιρροή στον κόσμο της μόδας. Ξεκινώντας από ένα ταπεινό παρελθόν, κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστή, ενώ η εμπορική της επωνυμία, η οποία επεκτάθηκε στα αρώματα, στα κοσμήματα και στα αξεσουάρ, συνεχίζει να είναι δημοφιλής ακόμη και σήμερα. (από το οπισθόφυλλο).

Αναζητήστε το στο Βιβλιοπωλείο Parga εδώ.

Dior

Η ιστορία του θρυλικού οίκου 

της Kάρεν Χόμερ, σε μετάφραση της Ντίνας Γεωργούλια. Σελ. 160 

Διάβασε ένα μικρό απόσπασμα εδώ

«Το όνειρό μου; Να κάνω τις γυναίκες ευτυχισμένες και πιο όμορφες». Κριστιάν Ντιόρ 

Η θεαματική άνοδος του Κριστιάν Ντιόρ στα ανώτερα στρώματα του παριζιάνικου κόσμου της μόδας είναι μια πραγματικά συναρπαστική ιστορία. Άνθρωπος των τεχνών με ένα σύγχρονο όραμα διαποτισμένο με τις παραδόσεις της γαλλικής υψηλής ραπτικής, στην πρώτη του κολεξιόν, το 1947, ο Ντιόρ λάνσαρε το New Look και έφερε πραγματική επανάσταση. Το βιβλίο παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Κριστιάν Ντιόρ, τους θριάμβους των κολεξιόν υψηλής ραπτικής στην πασαρέλα και στο κόκκινο χαλί και την πορεία του οίκου μόδας μετά τον θάνατό του. Μια πολύ προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από φωτογραφίες σε συνδυασμό με το κείμενο της ειδικού στη μόδα Κάρεν Χόμερ αποτυπώνουν το ταξίδι μιας φίρμας που είναι γνωστή σήμερα ως η τελευταία λέξη της φινέτσας, της πολυτέλειας και της θηλυκότητας. (από το οπισθόφυλλο).

Αναζητήστε το στο Βιβλιοπωλείο Parga εδώ.

Prada

Η ιστορία του θρυλικού οίκου

της Λάια Φαράν Γκρέιβς σε μετάφραση της Ειρήνης Παϊδούση. Σελ. 160

Προσωρινά εξαντλημένο 

Διάβασε ένα απόσπασμα εδώ

Η διακριτική κομψότητα και πολυτέλεια, τα πρωτότυπα υφάσματα και τα εξαιρετικά σχέδια αποτελούν σφραγίδα του Oίκου Prada. Στo μοναδικό αυτό βιβλίο με τις υπέροχες εικόνες, η Λάια Φαράν Γκρέιβς καταγράφει με γλαφυρό τρόπο την ιστορία και την κληρονομιά του οίκου, από τις απαρχές της εταιρείας ως κατασκευάστριας δερμάτινων ειδών μέχρι την ηγετική παρουσία της Μιούτσια Πράντα στην παγκόσμια αυτοκρατορία μόδας. Το βιβλίο εξερευνά την πορεία και τις καινοτομίες του οίκου, καθώς και τη σχεδιαστική νοοτροπία που διαμορφώθηκε από το ενδιαφέρον για τον μινιμαλισμό και τη σύγχρονη τέχνη. Εικόνες μοναδικών ενδυμάτων, λήψεις από πασαρέλες και φωτογραφίσεις μόδας αναδεικνύουν έναν από τους πιο σημαντικούς οίκους μόδας του κόσμου και τη γυναίκα πίσω από αυτόν. (από το οπισθόφυλλο).

 Αναζητήστε το στο Βιβλιοπωλείο Parga εδώ

Gucci

Η ιστορία του εμβληματικού οίκου

της Kάρεν Χόμερ σε μετάφραση της Παϊδούσης Ειρήνης. Σελ. 160

Προσωρινά εξαντλημένο

 Διάβασε ένα απόσπασμα εδώ

Από την ίδρυσή της στη Φλωρεντία το 1921, τότε που κατασκεύαζε αποσκευές για την ελίτ κοινωνία, μέχρι τη σημερινή εποχή, ως οίκος υψηλής ραπτικής και καλτ αξεσουάρ, η Gucci είναι ένας τιτάνας του κόσμου της πολυτελούς μόδας. Τον τελευταίο αιώνα, τα χαρακτηριστικά δερμάτινα είδη Gucci και τα φινετσάτα ρούχα έχουν καταφέρει να συνδυάσουν με κομψότητα το ανεπιτήδευτο ύφος με τον πλούτο κάτω από τον πολυπόθητο διπλό G λογότυπο. Το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία της εταιρείας, που ξεκίνησε με αποσκευές πολυτελείας και ενδύματα ιππασίας, καταγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να ξεπεράσει ένα σωρό ρήξεις και δυσκολίες, για να αναγεννηθεί ως γίγαντας της υψηλής ραπτικής τη δεκαετία του 1990 και, υπό τη σημερινή καθοδήγηση του Αλεσάντρο Μικέλε, να φέρει μια νέα γενιά θαυμαστών, σηματοδοτώντας το δικό της στιλ. Περισσότερες από εκατό υπέροχα επιλεγμένες εικόνες αναδεικνύουν τα τολμηρά αλλά και αισθησιακά σχέδια του Οίκου Gucci, επιβεβαιώνοντας τη θέση τoυ ανάμεσα στις πιο σημαντικές μάρκες της εποχής μας. (από το οπισθόφυλλο).

Αναζητήστε το στο Βιβλιοπωλείο Parga εδώ.

Versace

Η ιστορία του εμβληματικού οίκου

της Λάια Φαράν Γκρέιβς σε μετάφραση της Παϊδούσης Ειρήνης . Σελ. 160 

Διάβασε ένα απόσπασμα εδώ

«Μην ακολουθείς τις τάσεις. Μην αφήνεις τη μόδα να σε κυριεύει, αποφάσισε απλώς τι είσαι, τι θέλεις να εκφράσεις με τον τρόπο με τον οποίο ντύνεσαι». Τζάνι Βερσάτσε

Ο οίκος Versace είχε να κάνει πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας. Με το ένα πόδι να πατάει σταθερά στην ποπ κουλτούρα, η επωνυμία βρίσκεται πίσω από μερικές από τις πιο αλησμόνητες στιγμές του σύγχρονου στιλ· από το φόρεμα με τις παραμάνες της Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ μέχρι τη χρυσή πανοπλία του Lil Nas X στο γκαλά του Met, και από το εξώφυλλο της λαίδης Νταϊάνα στο Harper’s Bazaar μέχρι την πράσινη τουαλέτα με το αβυσσαλέο ντεκολτέ της Τζένιφερ Λόπεζ. Το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία του εμβληματικού οίκου μόδας, από τη δημιουργία του από τον Τζάνι Βερσάτσε μέχρι το σημερινό καλτ στάτους υπό την ηγεσία της Ντονατέλα. Φιλοξενώντας περισσότερες από 100 εικόνες από στιγμιότυπα στο κόκκινο χαλί, χαρακτηριστικά κομμάτια και φαντασμαγορικές επιδείξεις μόδας, αποτελεί μια υπέροχη συλλογή όλων όσα αποτελούν την επωνυμία Versace. (από το οπισθόφυλλο).

Αναζητήστε το στο Βιβλιοπωλείο Parga εδώ

HERMÈS

Η ιστορία του εμβληματικού οίκου

της Kάρεν Χόμερ, σε μετάφραση της Ειρήνης Παϊδούση. Σελ. 160

Διάβασε ένα απόσπασμα εδώ 

Θρυλικές τσάντες, άμεσα αναγνωρίσιμη συσκευασία, διασημότητες που τη λατρεύουν – η Hermès είναι η τελευταία λέξη στα πολυτελή αξεσουάρ. Από εργαστήρι ειδών ιππασίας κατά τον 19ο αιώνα σε πολυτελή οίκο στο Παρίσι της δεκαετίας του 1960 έως σήμερα, η Hermès έχει κοσμήσει χέρια και γκαρνταρόμπες ιερειών του στιλ, από την Γκρέις Κέλι και την Τζέιν Μπίρκιν έως τη Βικτόρια Μπέκαμ και την Κάρντι Μπι. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του οίκου Hermès, με εντυπωσιακές εικόνες από τα πιο επιθυμητά κομμάτια –όπως μεταξωτά μαντίλια, τσάντες Birkin και Kelly και μοναδικά κοσμήματα–, προσεκτικά επιλεγμένες από την ιστορικό μόδας Κάρεν Χόμερ. (από το οπισθόφυλλο)

Αναζητήστε το στο Βιβλιοπωλείο Parga εδώ.

Και τα εφτά βιβλία της σειράς, που ήδη κυκλοφορούν αλλά και όσα αναμένονται σύντομα στα ράφια των βιβλιοπωλείων, είναι υπέροχα! Kυκλοφορούν σε σκληρόδετες πολυτελείς εκδόσεις τυπωμένα σε gloss πολυτελές λευκό χαρτί με καταπληκτικές εξαιρετικής ποιότητας έγχρωμες εικόνες και αναμφίβολα σε τιμή που ανταποκρίνεται στο μέγιστο για αυτό που προσφέρεται. Μην παραλείψετε να τα βάλετε στη λίστα για τα χριστουγεννιάτικά σας δώρα, είναι το ιδανικό δώρο για τους λάτρεις της μόδας, αλλά και στη wishlist του εαυτού σας.

lasithiotakisa@sppmedia.com

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς της σειράς:

Η Κάρεν Χόμερ είναι συντάκτρια μόδας και ευπώλητη συγγραφέας. Έχει εργαστεί ως αρθρογράφος για την εφημερίδα The Times και έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά The TelegraphHarpers & QueenElleWorld of Interiors και Vogue. Είναι η συγγραφέας των Τα μικρά βιβλία της μόδας: DiorLittle Book of Gucci και Things a Woman Should Know About Style. Ζει στο Λονδίνο. 

Στιλίστρια και δημοσιογράφος που ειδικεύεται στη μόδα και την ομορφιά, η Λάια Φαράν Γκρέιβς έχει εργαστεί σε πολλά περιοδικά, όπως τα VogueInStyleGlamourMarie Claire και The Sunday Times Style. Η Λάια ζει στο Λονδίνο. 

Η Έμα Μπάξτερ-Ράιτ έχει σπουδάσει μόδα στη Σχολή Τεχνών του Σεν Μάρτιν και Ιστορία Τέχνης στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Έχει διδάξει δημοσιογραφία μόδας στο Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Λονδίνου και στο Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών (UCA). Έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα, όπως τα The New York ObserverCosmopolitan και Marie Claire, και είναι συγγραφέας βιβλίων σχετικών με τη μόδα. Ζει στο Λονδίνο.  

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση