ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι πιο yummy συνταγές για το τραπέζι της Κυριακής

Εύκολα και πεντανόστιμα

Αθηνά Λοϊζίδου

Burger τόνου

Ο τόνος, παρόλο που είναι ωμός (όπως και τα sushi), όταν «ψηθεί» στην υπέροχη αυτή μαρινάτα είναι το κάτι άλλο. Τα φιλέτα φρέσκου τόνου μπορείτε να τα αγοράσετε από την ψαραγορά. Η συμβουλή μου είναι να τα κόψετε σε μερίδες των 150 γρ., να τυλίξετε σε μεμβράνη και να διατηρήσετε στην κατάψυξη. Όταν τα χρειαστείτε, μπορείτε να ξεπαγώσετε (μια και ο τόνος ξεπαγώνει γρήγορα) και να κόψετε σε κομματάκια (κιμά).

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Μερίδες: 1 μεγάλη

Θερμίδες ανά μερίδα χωρίς ψωμάκι: 340

ΥΛΙΚΑ:

Για 1 burger:

150 γρ. φρέσκο φιλέτο τόνου κομμένο σε μικρά κομμάτια
10 γρ. σησαμέλαιο (sesame oil)
15 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λάιμ
1 κουταλάκι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
1 κουταλάκι χυμό από φρέσκο λάιμ
2 κουταλάκια τριμμένη φρέσκια πιπερόριζα
2 κουταλάκια Soy sauce KNORR ASIA
1 κουταλάκι αλάτι

Για το στήσιμο:

1 ψωμάκι κομμένο στη μέση και φρυγανισμένο
50 γρ. φέτες αβοκάντο
Διάφορα ψιλοκομμένα λαχανικά (π.χ. κολοκυθάκια, καρότο και κόκκινο λάχανο)

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Linguine με σος ντομάτα, ούζο και βασιλικό

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄

Θερμίδες ανά μερίδα: 570

ΥΛΙΚΑ:

Για 3 μερίδες:

Για τα μακαρόνια:

250 γρ. (½ συσκευασία) μακαρόνια linguine La Molisana
Μπόλικο αλατισμένο ζεματιστό νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια μας

Για τη σος ντομάτας:

15 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελάχιστο σκόρδο (προαιρετικά)
30 γρ. ούζο
200 γρ. ποιοτική συσκευασμένη τριμμένη ντομάτα
1 κουταλάκι μπούκοβο
20 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
25 γρ. ελαφριά κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα:

ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
30 γρ. (3 κουταλιές) ποιοτική τριμμένη παρμεζάνα

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

Μίνι τούρτα δούκισσας


Θα χρειαστούμε ένα μικρό στρογγυλό ταψί διαμέτρου 12 εκ. και ύψους 10 εκ.
Στρώνουμε με λαδόχαρτο στη βάση και τα τοιχώματά του.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος να παγώσει: 5 ώρες

Θερμίδες ανά 100 γρ.: 340

ΥΛΙΚΑ:

180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
2 κουταλιές κακάο
230 γρ. γάλα
180 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
300 γρ. μπισκότα πτι μπερ, κομμένα σε κομμάτια

Για τη βουτυρόκρεμα:

70 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
15 γρ. κακάο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι βανίλια

Δείτε την εκτέλεση στο athenarecipes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση