ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

FASHION NEWS

newsroom must

Η είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε από τον όμιλο Richemont, που περιλαμβάνει την πρόσφατη επιχείρηση του Elbaz, την AZ Factory.

Ο Alber Elbaz, ο οποίος ήταν δημιουργικός διευθυντής στον οίκο Lanvin από το 2001 έως το 2015, πέθανε το Σάββατο 25 Απριλίου σε νοσοκομείο του Παρισιού σε ηλικία 59 ετών.

Τον θάνατο του γνωστού σχεδιαστή επιβεβαίωσε ο Compagnie Financière Richemont, ο συνεργάτης του Alber στο AZ Factory, το τελευταίο του project.

Ο Alber Elbaz, Ισραηλινός σχεδιαστής μόδας γεννημένος στο Μαρόκο και ιδρυτής της ετικέτας AZ Factory με την υποστήριξη του Richemont υπήρξε ο δημιουργικός διευθυντής του Lanvin στο Παρίσι για 14 χρόνια ενώ συνεργάστηκε με πολλούς οίκους μόδας, όπως οι Geoffrey Beene, Guy Laroche και Yves Saint Laurent. Μετά από ένα «διάλειμμα» σχεδόν 5 ετών, ο σχεδιαστής είχε επιστρέψει φέτος με νέα κολεξιόν και το project, AZ Factory.

«Έχω χάσει όχι μόνο έναν συνάδελφο αλλά και έναν αγαπημένο φίλο», δήλωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου, Γιοχάν Ρούπερτ σε δήλωσή του. 

«Ο Alber ήταν μια από τις πιο λαμπρές και αγαπημένες προσωπικότητες της βιομηχανίας της μόδας. Πάντα τον θαύμαζα για την ευφυΐα, την ευαισθησία, την γενναιοδωρία και την ανεξέλεγκτη δημιουργικότητά του. Ήταν ένας άνθρωπος με ζεστασιά και ταλέντο, και το μοναδικό του όραμα, η αίσθηση της ομορφιάς και η ενσυναίσθηση αφήνουν το ανεξίτηλο αποτύπωμα της πορείας του» πρόσθεσε.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alber Elbaz (@alberelbaz8)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ