ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

FASHION NEWS

Ριάνα Στυλιανού

Οι μικρές αυτές αλλαγές θα ωφελήσουν το περιβάλλον στο μάξιμουμ.

Είναι σημαντικό να αντιλαμβανόμαστε την επιρροή που ασκούμε εμείς οι άνθρωποι στην υγεία της γης και του περιβάλλοντος γενικότερα, έτσι ώστε να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε ορισμένες συνήθειες μας, που τελικά αποδειχτήκαν άκρως καταστροφικές. 

Όσον αφορά τη βιομηχανία της μόδας, που είναι η δεύτερη πιο καταστροφική για το περιβάλλον μετά το πετρέλαιο, δυστυχώς ο τρόπος που έχουμε μάθει ν’ αντιμετωπίζουμε τα ρούχα αποτελεί μεγάλο μέρος της κλιματικής αλλαγής. 

 Έτσι, είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε μια πιο βιώσιμη γκαρνταρόμπα, τόσο για εμάς, όσο και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν. 

Δείτε πιο κάτω μερικούς τρόπους/ αλλαγές για να εφαρμόσετε και να μετατρέψετε την γκαρνταρόμπα σας σε πιο βιώσιμη. 

1. Χρησιμοποιείστε τα ρούχα που έχετε ήδη στην γκαρνταρόμπα σας. Φτιάξτε καινούργιους συνδυασμούς που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει. Το mix ‘n match είναι ένας τρόπος ή inspo για να σας βοηθήσει να δοκιμάσετε αυτά τα combos με τα ήδη υπάρχοντά σας.   

2. Δανείστε ρούχα και δανειστείτε, από φίλους και οικογένεια. Μπορείτε να οργανώσετε ένα «exchange» party με τις κολλητές σας (μετά το lockdown εννοείται) και να ανταλλάξετε ρούχα η μια με την άλλη. Δεν ξέρετε πότε τι μπορεί να κρύβει η γκαρνταρόμπα της φίλης σας, που για εκείνη να είναι πλέον άχρηστο ενώ για εσάς να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνατε.

3. Επενδύστε σε μικροεπιχειρήσεις, τόσο ντόπιες όσο και από το εξωτερικό, αλλά και σε brands που να φτιάχνουν ρούχα από organic υφάσματα ή ανακυκλωμένα υλικά.  

4. Αρχίστε να επενδύετε σε vintage ρούχα, τα οποία είναι φτιαγμένα από καλύτερης ποιότητας υφάσματα, ενώ εξιστορούν μια αλλιώτικη εποχή, κάνοντας το ντύσιμό σας πολύ πιο ενδιαφέρον και cool. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ