ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

14 ιδέες για το weekend

Να σου δώσουμε μερικές ιδέες για το σαββατοκύριακο;

AN ΘΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φάρμα Projekt 2016
Και φέτος το Φάρμα Projekt φιλοξενείται στο Angel's Hills, ένα πανέμορφο θέρετρο αγροτουρισμού που βρίσκεται 20 χλμ. από το κέντρο της Λευκωσίας στο χωριό Καμπιά και φιλοξενήσει, με 5 stages (The Live Acts, The Jam 101, The Kennel, The Arena, The Tomb)

Στο Τhe Live Acts θα εμφανιστούν μπάντες από Κύπρο και επειδή η καλή μουσική δεν χορταίνεται απ’ όπου κι αν προέρχεται, μετά θα ανέβουν στη σκηνή RSN και The Big Nose Attack από Ελλάδα και Deela κατευθείαν από Γερμανία!

Tα είδη μουσικής που θα ακούσουμε φέτος στο Φάρμα Projekt είναι: Soul, Funk, Alternative Rock, Blues, Rock, Rock n’ Roll, Cumbia, Tropical beats, Downtempo Trip-hop, Psychedelic Rock, Pizzadelic blues, Electro – funk, Groove, Breakbeats, Hip-hop, Electro, Freestyle, DnB, Trap, Glinch-hop, Nu disco, Tech-house, Acid-house, Techno, (Deep, Dark, Atmospheric, Underground Energetic Dance Music)

Line up

«The Live Acts» 
Trio Frisson
Delirium Elephants
Rsn
The Big Nose Attack
The Zilla Project
DEELA

«The Arena»
Sama
Mpakkallis
Astronaut
Cusack

«The Kennel»
POL.eM
Dj Bkas
Dr Cordoba
The Mighty Scoop
Pueblo Franco
DJ Johnny Blue

«The Tomb»
Nasti Moto
Alex Tomb

«The Jam 101»
Alex.Cle
DJ Street
DJ Phatcat

Bar catering services από τους Lost + Found Drinkery , Μαντάμ & Bartódo¨

Σημαντικό ρόλο στην όλη διοργάνωση του event, παίζουν τα φαντασμαγορικά installations που φτιάχνει για τον χώρο η ομάδα του Children At Play Workshop.

Επίσης, υπάρχει χώρος στον οποίο μπορείτε να κατασκηνώσετε δωρεάν για το βράδυ.

Πώς να πάτε
Από τον αυτοκινητόδρομο στρίβεται από την έξοδο «Tσέρι, Δάλι, Ποταμιά». Στο τέλος του δρόμου δεξιά προς Λευκωσία και στα επόμενα φώτα αριστερά προς Δευτερά. Όταν φτάσετε στο τέλος του δρόμου, αριστερά προς «Μαχαιράς, Παλαιχώρι». Φτάνεται στο χωριό Καμπιά, το διασχίζεται και μετά από  1,5Χλμ και πριν να φτάσετε στο χωριό Καπέδες, θα δείτε τις πινακίδες του Φάρμα Projekt. Ακολουθήστε τις πινακίδες.

Info
Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 
Angel's Hills, Καμπιά, επαρχ. Λευκωσίας από τις 19.00
Εισιτήρια €16 (στην πόρτα) / €14 (προπώληση)
https://www.facebook.com/events/1625724751073666/


ΑΝ ΠΑΣ CLUBBING

W & W στο Guaba
Το trance δίδυμο των Ολλανδών Willem van Hanegem και Wardt van der Harst επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά στο Guaba.

12.00-15.00 HUMF
15.00-17.00 ASMO brothers
17.00-19.00 Blazin' Duo
19.00-21.00 W&W

Info
Κυριακή 17 Ιουλίου 2016
Guaba Beach Bar 10.00-21.00
Λεωφόρος Αμαθούντας , Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
Kρατήσεις 96340000
reservations@guababeachbar.com
Εισιτήρια
10.00-15.00 Δωρεάν
15.00-17.00 €10 (με 1 ποτό)
Μετά τις 17.00 €15 (με 1 ποτό)
Είσοδός μόνο σε άτομα άνω των 17.


AN ΘΕΣ KITESURF

Kitesurf στο Κίτι
Όλοι οι λάτρεις των σπορ θα ζήσουν μοναδικές στιγμές, σ' ένα διήμερο γεμάτο αδρεναλίνη και extreme θέαμα, στο Kahuna Surfhouse στην παραλία Σοφτάδων στο Κίτι της Λάρνακας.

Ο ιπτάμενος Βρετανός Lewis Crathern είναι κριτής στο διαγωνισμό και θα επιδείξει στο κοινό και τις απίστευτες τεχνικές του. Θα παρακολουθήσει τον αγώνα σλάλομ 4 χιλιόμετρων και στη συνέχεια θα κρίνει το διαγωνισμό για να στέψει τον "King of Kite 2016".

Πέρσι οι συμμετέχοντες στο σλάλομ ήταν 64 και 28 στο freestyle. 

Στο πλαίσιο του event παράλληλα, DJs θα κρατήσουν την ατμόσφαιρα ανεβασμένη, ενώ θα υπάρχει άφθονο ποτό και φαγητό καθώς  και προϊόντα προς πώληση.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
11.00-13.00 Kitesurfer Registration
13.30 Slalom Briefing
14.00 Mens Heavy & Womens Slalom Race
14.30 Mens Light Slalom race
14.00-14.45 Lewis Crathern Demo
15.00 Free Air Briefing
15.30-17.00 Free Air Competition
18.00 Award Ceremony
18.30 Beach Party

Info
Σάββατο 16 - Κυριακή 17 Ιουλίου 2016
Kahuna Surfhouse
Παραλία Σοφτάδων,Κίτι, επαρχ. Λάρνακα 
Πηροφορίες: http://kahunasurfhouse.eu/king-of-kite & https://www.facebook.com/events/106276706464805/


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ BEACH WATER POLO

Beach water polo tour 2016
Μια αθλητική διοργάνωση, ταξιδεύει για πρώτη φορά στην Κύπρο, με σκοπό να διαδώσει την αγάπη για το Beach Water Polo.
 
Η FAB Sportswear σε συνεργασία με τον Υδάτινο Κόσμο και τον Κώστα Αντωνίου, φέρνουν το απολαυστικό ομαδικό σπορ του καλοκαιριού στη Λεμεσό για πρώτη φορά, ελπίζοντας ότι οι Κύπριοι αθλητές θα το αγαπήσουν, κάνοντας το ετήσιο θεσμό.

Αν θέλετε κι εσείς να βιώσετε αυτή την εμπειρία συμμετέχοντας στη διοργάνωση, ετοιμάστε τις ομάδες σας και βρεθείτε αντιμέτωποι με σπουδαίους αθλητές. Οι ομάδες πρέπει να αποτελούνται από 7 άτομα το πολύ, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα παίζουν 3 παίκτες και ένας τερματοφύλακας, οι υπόλοιποι αποτελούν τις αλλαγές της ομάδας.

Την ελληνική συμμετοχή της ομάδας «Ποσειδών 3» απαρτίζουν σημαντικά ονόματα της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόγκωνας και Μάριος Χατζηκυριακάκης είναι τρεις διεθνείς αθλητές που θα αγωνιστούν στα νερά της Λεμεσού, ενώ την ομάδα συμπληρώνουν οι Γιώργος Μαλής, Ορέστης Κανελλόπουλος και Αντρέας Γαρύφαλλος. Αρχηγός της αποστολής είναι ο Γιάννης Γαρύφαλλος.

Επίσης, από την Ελλάδα θα ταξιδέψει στην Κύπρο ακόμη μια ελληνική ομάδα, τα Retalia WC, γνωστοί λάτρεις του Beach Water Polo.

Info
Παρασκευή 15 - Κυριακή 17 Ιουλίου 2016
Μαρίνα Λεμεσού, από τις 11.00 
Δηλώστε συμμετοχή 
99 627951 (Κύπρος)
+30 69 09904643 (Ελλάδα)
Πληροφορίες
https://www.facebook.com/bwaterpolo/
https://www.facebook.com/FabAquatics/?ref=bookmarks
https://www.facebook.com/%CE%A5%CE%B4%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-Ydatinos-Kosmos-568711303209868/?fref=ts
https://www.facebook.com/Waterpolonews/
 

AN ΘΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Εικαστικών Εγκαταστάσεων 2016
Το περιβάλλον διαμορφώνει εμάς ή εμείς αυτό; Ποια η σχέση με ότι  μας περιβάλλει; Οι καλλιτέχνες δια μέσου της δουλείας τους καλούνται να διερευνήσουν και να διαπραγματευτούν με τον περιβάλλον χώρο και η εικαστική εγκατάσταση,  θα γίνει το μέσο  με το οποίο ο καλλιτέχνης θα επιχειρήσει να αναπτύξει τον πιο πάνω  διάλογο ώστε να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα του.

Το Εικαστικό Φεστιβάλ επιδιώκει όχι μονό  να  δημιουργήσει μία αλληλεπίδραση μεταξύ κοινού και έργου τέχνης αλλά δίνει επίσης τη δυνατότητα στο κοινό να γνωρίσει καλύτερα την εγκατάσταση χώρου ως εικαστικό μέσο.
 
Το Εικαστικό Φεστιβάλ Εγκαταστάσεων (ΕΦΕ) θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Πλατείας  Ηρώων σημείο αναφοράς για την  Λεμεσό και καθρέφτης της πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης. Οι εγκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικά σημεία της περιοχής εμπλουτίζοντας έτσι την εμπειρία του κοινού καθώς και των περαστικών.

Τα κόκκινα φανάρια μιας άλλης εποχής έρχονται να αντικατασταθούν σε αυτό το φεστιβάλ με τα κόκκινα σημεία αναφοράς στις  εγκαταστάσεις δημιουργώντας έτσι ένα ενιακό παιχνίδι και προτείνοντας μια εναλλακτική λύση μέσα από την εικαστική αντίληψη.

Το Φεστιβάλ Εικαστικών Εγκαταστάσεων είναι μια από τις εικαστικές δράσεις του επιμελητηρίου Καλλών Τεχνών για το 2016 υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.  Την επιμέλεια έχουν o  Λούκαs Ιωάννου και η Χριστίνα Μιχαηλίδη

Info
Παρασκευή  15 - Κυριακή 17 Ιουλίου 2016
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός
Πληροφορίες 22 466426 
ekatek@cytanet.com.cy, ekatecy@gmail.com


ΑΝ ΘΕΣ LIVE

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο στη Σκουριώτισσα
Το Μεταλλείο της Σκουριώτισσας προσφέρει και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, μια ακόμη εκλεκτή παράσταση. Στον οργανωμένο συναυλιακό χώρο του Μεταλλείου, μέσα σε ένα περιβάλλον εντυπωσιακό και ταυτόχρονα υποβλητικό, θα πραγματοποιηθεί μια παράσταση - αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο.

Την ερμηνεία των τραγουδιών του Δημήτρη Λάγιου αναλαμβάνει μια εκλεκτή ομάδα ερμηνευτών με τους Γιώργο Νταλάρα, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρο Δημοσθένους και Υακίνθη Λάγιου, κόρη του αειμνήστου Δημήτρη Λάγιου. Συμμετέχει επίσης μεγάλη ορχήστρα και η χορωδία της “Διάστασης”.

Η φετινή εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή.

Info
Σάββατο 16 Ιουλίου 2016
Μεταλλείο Σκουριώτισσας, 20.30
Σκουριώτισσα, Λευκωσία
Πληροφορίες  22583500,  25878744
Εισιτήριο €10


Μαστίχομα Σάμμερ live με τον Νίκο Βέρτη
O δημοφιλής ερμηνευτής Νίκος Βέρτης έρχεται στο Alati By The Sea στον Πρωταρά για ένα ξέφρενο Μαστίχομα Σάμμερ live!

Το πάρτι θα ξεκινήσει με τον Νίκο Βέρτη, την 25 μέλους μπάντα του και τους μαστιχομένους DJs να ανεβάζουν τους ρυθμούς δημιουργώντας ένα ξέφρενο πάρτι που θα μείνει αξέχαστο.

Info
Σάββατο 16 Ιουλίου 2016
Alati By The Sea,  στις 20.00
Περνέρας 37, Πρωταράς
Κρατήσεις 96284050,  96330230


γάβ στο World Music Festival
Ένας τζαζ μπασίστας που διατηρεί παραδοσιακό καφενείο, ένας Πολωνός τρομπετίστας με σπουδές θεάτρου, ένας κιθαρίστας με ειδίκευση στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Ήχου, ένας κρουστός που παίζει στα σκυλάδικα σε Ελλάδα και Κύπρο από την εφηβεία του, και μια ανερχόμενη τραγουδίστρια που ήδη διαπρέπει στα νυχτομάγαζα της Λεμεσού αποτελούν τους γάβ, οι οποίοι εμφανίζονται στο  11ο Cyprus Rialto World Music Festival.

Παίζουν «ψυχοσκυλάδικο», ένα νέο, πρωτοποριακό είδος που εξυμνεί τις μουσικές δομές του σκυλάδικου, ενσωματώνοντας ένα σερφ/σκα/ρέγκε ηχόχρωμα.

Αρίστη Πουλλή: φωνή
Γιάννης Χρηστίδης: κιθάρες, φωνή
Λούκας Βαλέφσκι: τρομπέτα
Νικόλας Τρύφωνος: κοντραμπάσο
Γιάννης Λακκοτρύπης: τύμπανα

Info
Κυριακή 17 Ιουλίου 2016
Πλατεία Ηρώων, Λεμεσός, 20.30 
Πληροφορίες  Θέατρο Ριάλτο 77777745
Ελεύθερη είσοδος
www.cyprusrialtoworldmusic.com


ΑΝ ΠΑΣ ΣΙΝΕΜΑ

Ice Age: Collision Course (νέα ταινία)
Ο Σκρατ ανακαλύπτει ένα θαμμένο εξωγήινο διαστημόπλοιο, εκτοξεύεται στο Διάστημα και προκαλεί βροχή μετεωριτών στη Γη. Ο Μάνι και η παρέα του τρέχουν για να γλιτώσουν, ψάχνοντας παράλληλα τρόπο να σώσουν τον πλανήτη.

Αποσπασματικά επεισόδια και πληθώρα χαρακτήρων ελάχιστα βοηθούν το κουρασμένο franchise, το οποίο επιμένει σε ένα απλοϊκό, ανήλικο χιούμορ. Πολύ εύκολα, ο κακότυχος Σκρατ κλέβει για ακόμα μια φορά την παράσταση.

Σκηνοθέτες: Mike Thurmeier, Galen T. Chu 
Φωνές: Adam Devine, Simon Pegg, Jennifer Lopez
Φωνές Gr: Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης κ.ά

(ENG)
K Cineplex 1 (The Mall of Cyprus) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 11.15, 13.15, 15.15
K Cineplex 1 (Λευκωσία) 17.30, 19.45, 22.00
K Cineplex 1 (Λεμεσός) 17.30, 19.45, 22.00
K Cineplex 1 (Λάρνακα) 17.30, 19.45, 22.00
K Cineplex 6 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30, 19.45, 22.00, σαββατοκύριακο επίσης 11.15, 13.15, 15.15
RIO 1 22.00
RIO 2 μόνο σαββατοκύριακο 17.30

(GR)
K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 11.15, 13.15, 15.15
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 17.30, 19.45
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 17.30, 19.45
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 17.30, 19.45
K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 17.30, 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 11.15, 13.15, 15.15
RIO 1 19.45, σαββατοκύριακο επίσης 17.30


Les Visiteurs: La Révolution (νέα ταινία)
Συνεχίζοντας το ταξίδι τους στο χρόνο, ο Γκοντφρουά ντε Μονμιράιγ και ο πιστός υπηρέτης του Ζακούιγ ξεβράζονται στη Γαλλική Επανάσταση και συγκεκριμένα στη φοβερά επικίνδυνη περίοδο της Μεγάλης Τρομοκρατίας. Κατά τη διάρκειά της, οι απόγονοι του Ζακούιγ, φανατικοί επαναστάτες, καταλαμβάνουν το κάστρο και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των απογόνων του Γκοντφρουά, αλαζόνων αριστοκρατών που τρέπονται σε φυγή.

Σκηνοθέτης: Jean-Marie Poiré 
Πρωταγωνιστούν: Christian Clavier, Jean Reno, Franck Dubosc  

K Cineplex 2 (The Mall of Cyprus) 22.00
K Cineplex 2 (Λευκωσία) 22.00
K Cineplex 2 (Λεμεσός) 22.00
K Cineplex 2 (Λάρνακα) 22.00
K Cineplex 1 (Kings Avenue - Πάφος) 22.00
RIO 6 19.45


Friend Request (νέα ταινία)
Μια όμορφη και δημοφιλής κοπέλα μοιράζεται τα κατορθώματα της φοιτητικής της εξαλλοσύνης με τους εκατοντάδες φίλους της στο Facebook. Ξαφνικά, θα δεχτεί ένα αίτημα φιλίας από μια εκκεντρική συμφοιτήτριά της, με το αυθόρμητο «add» να ανοίγει την πόρτα σε μια πανίσχυρη κατάρα.

Ο Γερμανός Σάιμον Φερχόφεν βάζει στο τρομο-μπλέντερ του ό,τι πιο μοδάτο κυκλοφορεί στην ποπ κουλτούρα, από την τεχνοφοβία και την οικειοθελή παραβίαση της ιδιωτικής σφαίρας μέσω του ψηφιακού ριφιφί που λέγεται Facebook, μέχρι την γκοθ αισθητική συνοδεία ασπρόμαυρων σκίτσων. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, σε ένα φιλμ χωρίς φαντασία, ατμόσφαιρα και αφηγηματική δυναμική, που δεν θα αργήσεις να το κάνεις «unfriend».

Σκηνοθέτης: Simon Verhoeven 
Πρωταγωνιστούν: Alycia Debnam-Carey, William Moseley, Connor Paolo

K Cineplex 4 (The Mall of Cyprus) 20.00, 22.00
K Cineplex 4 (Λευκωσία) 20.00, 22.00
K Cineplex 4 (Λεμεσός) 20.00, 22.00
K Cineplex 4 (Λάρνακα) 20.00, 22.00
K Cineplex 3 (Kings Avenue - Πάφος) 20.00, 22.00
RIO 5 19.45, 22.00


ΑΝ ΘΕΣ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

«Θεέ μου, τι σου Κάναμε;» στο Θερινό Κωνστάντια
Σήμα κατατεθέν για τα καλοκαιρινά βράδια της Λευκωσίας, ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών του Κινηματογράφου Κωνστάντια, άνοιξε τις πόρτες του πάλι σε όλους τους σινεφίλ.

Απόψε προβάλει την ταινία
Θεέ μου, τι σου Κάναμε;
(Qu'Est-ce qu'on a Fait au Bon Dieu?) 2014
Οι τυπικοί καθολικοί Γάλλοι αστοί Βερνέιγ προσπαθούν να συμβιβαστούν με την ιδέα πως έχουν για γαμπρούς έναν Εβραίο, έναν Άραβα κι έναν Κινέζο. Όταν η τέταρτη κόρη τους τους ανακοινώνει πως πρόκειται και αυτή να παντρευτεί, δεν είναι καθόλου προετοιμασμένοι γι’ αυτό που θα ακολουθήσει.

Εκτός από το βασικό, πολυπολιτισμικό σεναριακό εύρημα, πρόκειται για μια λαϊκή κωμωδία παλαιάς κοπής, η οποία μοιάζει να έρχεται πακέτο από τη δεκαετία του ’60. Ενώ ανταλλάσσονται μερικές πραγματικά αστείες ατάκες, όλα κυλούν αφόρητα προβλέψιμα, μπερδεύονται και λύνονται με ασύλληπτη ευκολία και τυλίγουν στη γραφικότητα κάθε ενδιαφέρουσα κοινωνικοπολιτική αναφορά. Στοιχεία που δεν εμπόδισαν την ταινία να κάνει μεγάλο γκελ στους Γάλλους θεατές, οι οποίοι ξεπέρασαν σε προσέλευση τα 8 εκατομμύρια.

Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σοβερόν
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Ελοντί Φοντάν

Info
Σάββατο 16 Ιουλίου 2016
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία
Τηλ. 22349085


«Το Μαργαριταρένιο Κουμπί» στο Θερινό Κωνστάντια
Σήμα κατατεθέν για τα καλοκαιρινά βράδια της Λευκωσίας, ο Μαραθώνιος Θερινών Προβολών του Κινηματογράφου Κωνστάντια, άνοιξε τις πόρτες του πάλι σε όλους τους σινεφίλ.

Απόψε προβάλει την ταινία
«Το Μαργαριταρένιο Κουμπί»
(El Boton de Nacar) 2015
Δύο κουμπιά στον πάτο του ωκεανού συνδέουν το σύμπαν, τον πλανήτη μας και την ανθρώπινη μνήμη, μέσα από την ιστορία των αυτόχθονων ιθαγενών της Παταγονίας, των πρώτων Βρετανών αποίκων της Χιλής και των πολιτικών κρατουμένων της χούντας του Πινοσέτ.

Αργυρή Άρκτος σεναρίου στο Βερολίνο για ένα συγκινητικό υπαρξιακό δοκίμιο και ένα πανέμορφο εικαστικά ταξίδι στο χρόνο, στη φιλοσοφία, στην ιστορία και στην πολιτική. Άτυπη συνέχεια του αριστουργηματικού «Νοσταλγώντας το Φως», του σπουδαιότερου σύγχρονου κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ.

Σκηνοθεσία: Πατρίσιο Γκουσμάν

Info
Κυριακή 17 Ιουλίου 2016
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα, Λευκωσία
Τηλ. 22349085


ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Αίγια Κότσιηνη που πάεις...» στο Σατιρικό
Τελευταίες παραστάσεις για το νέο έργο του Ανδρέα Κουκίδη «Αίγια Κότσιηνη που πάεις...» στο Σατιρικό θέατρο.

Σύγχρονη εποχή σε κάποιο χωριό της Κύπρου. Η “κοτζιάκαρη” Μαρία ζει μόνη στο σπίτι της και έχει την απαίτηση από τα παιδιά της, η κοπέλα που θα την φροντίζει να είναι της πίστης μας και να μιλά ελληνικά. Η Ελένη, η κόρη της, της φέρνει διάφορες κοπέλες, αλλά η δύστροπη γριά τις εξαποστέλλει. Αφού ταλαιπωρήθηκαν αρκετά τα παιδιά της  τελικά ανακάλυψαν μια Ουκρανή, Ορθόδοξης πίστης και που έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Χώρας της Αρχαία Ελληνικά. Την φέρνουν στην Κύπρο και εγκαθίσταται στο σπίτι της Μαρίας.

Η Ουκρανή είναι μια όμορφη, ψηλή ξανθομάλλα και αρχίζουν οι περιπέτειες τους όταν η γρια της μιλά βαρετά κυπριακά και η Ουκρανή Αρχαία Ελληνικά. Δημιουργούνται διάφορα ευτράπλα αφού δεν καταλαβαίνει η μια την άλλη. Το μόνο τους κοινό σημείο είναι το τραγούδι. Η γριά Μαρία είναι καλλίφωνη κι όλη την ώρα τραγουδά κυπριακά τραγούδια. Επίσης η Ουκρανή τραγουδά, τραγούδια της πατρίδας της αλλά και τραγούδια σε στίχους αρχαίων τραγωδιών και βυζαντινών μελωδιών ή θρησκευτικών ύμνων, που αρέσουν πολύ στην κοτσιάκαρη.

Εντωμεταξύ το περιβάλλον της Μαρίας από τον 80χρονο “σιηράτο” γαμπρό  της  τον Περικλή, τον 60χρονο  άντρα της Ελένης και τον γείτονά της τον “σιηράτο” τον Κωνσταντή, όλοι ερωτεύονται την Ουκρανή και θέλουν να την παντρευτούν…

Το έργο θέλει να τονίσει το θέμα της συνύπαρξης διαφορετικών ανθρώπων μέσα από κωμικές καταστάσεις.

Σκηνοθεσία  Μαριάννα Καυκαρίδου
Σκηνικά-κοστούμια Κώστας Καυκαρίδης
Μουσική Σάββας Σάββα
Φωτισμοί  Βικέντιος Χριστιανίδης
Κατασκευή σκηνικών: Μιχάλης Μανελίδης
Φροντιστής: Γιώργος Χριστιανόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Όλγα Ποταμίτου (Μαρία, 85 χρόνων)
Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτου (Ελένη , κόρη της)
Βασίλης Μιχαήλ (Νικόλας, άντρας της Ελένης)
Σπύρος Γεωργίου (Περικλής, 80χρονος, γαμπρός της Μαρίας)
Ανδρέας Ρόζου (Κωνσταντής, γείτονας-σιηράτος)
Μικαέλα Κάσινου (Τατιάνα, Ουκρανή)

Info
Σάββατο 16 - Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 
Σατιρικό θέατρο, 20.30
(Τελευταίες παραστάσεις στη Λευκωσία)
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15, Αγλαντζιά
Κρατήσεις 22312940, 22421609

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS