ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ανασκόπηση 2023: 30 γεγονότα που θα μείνουν αξέχαστα

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου αναλύουμε τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν το 2023

Μαρία Σάββα

Καθώς το 2023 πλησιάζει προς το τέλος του, είναι καιρός να ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα που διαμόρφωσαν τη ροή του χρόνου και άφησαν το αποτύπωμά τους στη συλλογική μας συνείδηση. Το έτος που φεύγει πλούτισε τον πολιτικό, κοινωνικό, και πολιτιστικό χάρτη με σημαντικά γεγονότα και αναταραχές που αντηχούν ακόμα και στη σκέψη μας. Από παγκόσμιες προκλήσεις μέχρι τις πιο προσωπικές στιγμές των διακεκριμένων προσωπικοτήτων, το 2023 μας χάρισε μια πλούσια συλλογή συμβάντων που αξίζει να ανασκοπήσουμε και να συζητήσουμε.

Ιανουάριος

Η Lisa Marie Presley και μοναχοπαίδι του θρύλου του Rock and Roll, Elvis Presley έφυγε από την ζωή σε ηλικία 54 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Τα «καρφιά» της Shakira στον πρώην σύντροφό της Gerard Pique, στο τραγούδι «BZRP Music Sessions #53» το οποίο έγινε viral σε κάθε πλατφόρμα για τα λόγια την προς αυτόν και την νέα του σύντροφο.

Φεβρουάριος

Στις 6 Φεβρουαρίου 2023, δύο ισχυροί σεισμοί έπληξαν τη νότια Τουρκία, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δέκα επαρχίες της Τουρκίας και στη βόρεια Συρία και τουλάχιστον 54.000 θανάτους. 

Στις 12 Φεβρουαρίου 2023, ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξελέγη με 51,92% και ανακηρύχθηκε νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Στις 14 Φεβρουαρίου, ο οίκος Louis Vuitton ανακοίνωσε πως ορίζει τον μουσικό και επιχειρηματία Pharrell Williams ως τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή όλων των ανδρικών συλλογών του.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου 2023 κοντά στον οικισμό του Ευαγγελισμού Λάρισας και αφορούσε στη σφοδρή, μετωπική σύγκρουση μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας της εταιρείας Hellenic Train με μια εμπορική αμαξοστοιχία.

Μάρτιος

Paris Fashion Week: Τα ρομπότ ήταν οι πρωταγωνιστές στο show του Coperni

Το GPT-4 (Generative Pre-trained Transformer 4) είναι η τέταρτη γενιά ενός μεγάλου πολυτροπικού μοντέλου γλώσσας που δημιουργήθηκε από την OpenAI και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 14 Μαρτίου 2023.

Απρίλιος

Ο ηθοποιός Δημήτρης Ξύστρας που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από την δημοφιλή σειρά "Βουράτε Γειτόνοι", στην οποία υποδύθηκε τον "Αστυνόμο Κάττο", έφυγε από την ζωή.

Μάιος

Έφυγε από την ζωή η «Βασίλισσα της rock» Tina Turner σε ηλικία 83 ετών.

Η στέψη του Καρόλου Γ΄ και της συζύγου του Καμίλα ως βασιλιά και βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου στο Αββαείο του Ουέστμινστερ.

Ιούνιος

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Silvio Berlusconi απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 86 ετών, στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε.

Η καταστροφή (ενδόρρηξη) του υποβρύχιου σκάφους Titan μέσα στο οποίο έχασαν την ζωή τους 5 άτομα.

Ιούλιος

Έφυγε από τη ζωή ο 25χρονος ηθοποιός του «Euphoria», Angus Cloud.

Απεβίωσε η Ιρλανδή τραγουδίστρια Sinéad O'Connor

Η Jane Birkin, η τραγουδίστρια και ηθοποιός, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της.

Ο Elon Musk άλλαξε το όνομα του Twitter ονομάζοντάς το πλέον «X».

Κυκλοφόρησαν την ίδια μέρα η ταινία Oppenheimer και Barbie, η οποία έγινε η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην 100χρονη ιστορία της Warner Bros.

 

Η Taylor Swift μοιράστηκε πρόσφατα σε συνέντευξή της στο περιοδικό Time ότι η σχέση της με τον Travis Kelce ξεκίνησε τον Ιούλιο, με το ζευγάρι να έγινε viral. Μία σχέση που ανέβασε τα ποσοστά τηλεθέασης του NFL.

 

Αύγουστος

Η γνωστή τραγουδίστρια Britney Spears και ο σύζυγός της Sam Asghari πήραν διαζύγιο μετά από 6 χρόνια σχέσης.

4 εστίες φωτιάς εντοπίστηκαν στα όρια του νομού στις περιοχές Ζηλευτό, Λύχνο, Δίλοφο και Πύργο Υπάτης.

 

Σεπτέμβριος

Ο γνωστός τραγουδιστής Joe Jonas και η ηθοποιός Sophie Turner χώρισαν μετά από τέσσερα χρόνια γάμου. 

Οκτώβριος

Ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ παλαιστινιακών οργανώσεων - υπό την ηγεσία της Χαμάς - και του Ισραήλ.

Έφυγε από την ζωή ο πολυαγαπημένος ηθοποιός Matthew Perry.

Η Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και τραγουδίστρια Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από την ζωή.

Νοέμβριος

Η Taylor Swift ονομάζετε η καλλιτέχνιδα της χρονιάς με τις περισσότερες μεταδόσεις του Spotify με 26,1 δισεκατομμύρια streams.

Δεκέμβριος

Έφυγε από την ζωή ο Έλληνας τραγουδιστής Βασίλης Καρράς σε ηλικία 70 ετών.

Απεβίωσε ο ηθοποιός από την σειρά «Brooklyn 99» Andre Braugher.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
viral  |  news  |  lifestyle  |  gossip  |  showbiz  |  celebs  |  θανάτοι  |  Τέμπη  |  τρένο  |  πόλεμος  |  φωτιές  |  Fashion Week  |  χωρισμός  |  σχέση  |  ζευγάρι

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS