ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αλλάζει ο καιρός: Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, ανέμους και χαλάζι

Οι περιοχές που επηρεάζονται

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Σε ισχύ βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση, που εξέδωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, για μεμονομένες καταιγίδες που αναμένεται να εκδηλωθούν έως και τις 06:00 μ.μ.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά τα δυτικά και τα βόρεια και προοδευτικά περιοχές στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Κέντρο χαμηλής πίεσης και ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένεται να επηρεάσουν παροδικά την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη κατά διαστήματα που από αύριο Τετάρτη αναμένεται να υποχωρήσει.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια, ενώ προοδευτικά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται και στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα πιθανό να σημειωθεί και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, 3 Μποφόρ, και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ, και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στο ανατολικό μισό του νησιού και αργότερα και στα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στα ορεινά και το δυτικό μισό του νησιού. Την Παρασκευή κυρίως αίθριος καιρός θα εναλλάσσεται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS