ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Βροχές, ισχυροί άνεμοι και χιόνια - Οι περιοχές που επηρεάζονται

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό δυτικό ως βορειοδυτικό ρεύμα αέρα και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο δυτικό μισό και πιθανόν σε βόρειες περιοχές. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, παρόλο που τοπικά σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Αργά το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια και μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια, ωστόσο αργότερα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στις υπήνεμες ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σχηματιστεί παγετός.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον κυρίως αίθριος. Αρχικά, πιθανόν τοπικά στα ορεινά να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα καταστούν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και σταδιακά ταραγμένη, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στον 1 βαθμό υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ενώ παγετός δεν αποκλείεται να σχηματιστεί και σε ορισμένες υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.

Το επόμενο τριήμερο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες την Τετάρτη και την Πέμπτη ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε δυτικές περιοχές και στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί την Πέμπτη κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
καιρός  |  νέα  |  καιρός σήμερα  |  weather  |  cyprus  |  weather today  |  news  |  cyprus  |  κύπρος  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS