ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Οι περιοχές που επηρεάζονται

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή κατά διαστήματα. Η ένταση της βροχής τοπικά αναμένεται να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι.

Η κίτρινη προειδοποίηση είναι σε ισχύ από τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής (8/12) μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η πρόγνωση του καιρού
Χαμηλή πίεση, κινείται νοτιοανατολικά και αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα είναι πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Ωστόσο, σε καταιγίδα οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται μέχρι και 6 Μποφόρ, με ισχυρότερες ριπές. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ σταδιακά μέχρι αργά το απόγευμα, στα δυτικά και στα βόρεια θα καταστεί λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Αργότερα και κατά τις αυγινές ώρες, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί ωστόσο αργότερα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά, κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη σύντομη καταιγίδα, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ωστόσο αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Σταδιακά μέχρι το απόγευμα, στα δυτικά και στα βόρεια αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ μέχρι τη Δευτέρα, θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να συνεχίσει να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS