ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Δευτέρα και Τρίτη ο επαναπρογραμματισμός ραντεβού για εμβολιασμό με AZ

Ενημέρωση των αρμοδίων για το εμβολιαστικό πρόγραμμα και τα ραντεβού που είχαν αναβληθεί την περίοδο 16-18 Μαρτίου.

newsroom must

Για τα ραντεβού που είχαν αναβληθεί την περίοδο 16-18 Μαρτίου και γενικά για το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού ενημερώνουν αυτή τη στιγμή η Αν. Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας δρ Όλγα Καλακούτα, η Αν. Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών κα Έλενα Παναγιωτοπούλου, ο Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας για θέματα εμβολίων κ. Χρίστος Πέτρου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου κ. Μάριος Κουλούμας.

Η κίτρινη κάρτα συμπληρώνεται από τον ασθενή ή από τον επαγγελματία υγείας, ανέφερε η κ. Έλενα Παναγιωτοπούλου, τονίζοντας πως υπάρχει προστασία προσωπικών στοιχείων. Αν προκύψει μια παρενέργεια διεξάγεται μια ενδελεχής έρευνα.

Είχαμε 107 αναφορές εικαζόμενων παρενεργειών, οι 8 είναι σοβαρές αλλά δεν σχετίζονται με τον εμβολιασμό, είπε η Αν. Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών. 

Συνολικά διενεργήθηκαν 129,438 εμβολιασμοί στην Κύπρο, με 35,963 πολίτες να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, είπε η κα Καλακούτα, δηλώνοντας πως έχουμε εννέα εμβολιαστικά κέντρα και έξι κινητές μονάδες και στόχος είναι να εμβολιαστούν οι ευάλωτες ομάδες. Αρχές του Μάρτη ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς στους άνω του 65, τονίζοντας πως οι εμβολιαστικές μας δυνατότητες είναι αρκετά ψηλές.

Σύμφωνα με την κ. Καλακούτα αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε κλειστές δομές και φυλακές. 

Αύριο θα ανοιχθεί η πύλη εμβολιασμού για τα άτομα των 66 και άνω. Η πύλη θα είναι ανοιχτή για δύο μέρες, όπως είπε η κ. Καλακούτα, αναφέροντας πως τη Δευτερα και την Τρίτη θα ανοίξει η πύλη για επαναπρογραμμματισμό ραντεβού σε αυτούς που θα εμβολιάζονταν με AstraZeneca και το ραντεβού τους ακυρώθηκε.

Πρέπει να προχωρήσουμε σε εμβολιασμό με όποιο εμβόλιο είναι διαθέσιμο, είπε ο Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας για θέματα εμβολίων κ. Χρίστος Πέτρου, επισημαίνοντας πως ο εμβολιασμός για τις ευπαθείς ομάδες δεν σηκώνει αναβολή.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS