ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Έφυγε από τη ζωή ο Ιταλός νικητής της Eurovision

Ο ερμηνευτής του θρυλικού τραγουδιού «Un Italiano vero».

Μαρία Καραμάνου

Ο Ιταλός τραγουδιστής Toto Cutugno έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Ήταν γνωστός για την ερμηνεία του τραγουδιού "Un Italiano vero" και για τη νίκη του στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision το 1990 με το τραγούδι "Insieme: 1992".

Η είδηση του θανάτου του Toto Cutugno ανακοινώθηκε από τον μάνατζέρ του. Ο Danilo δήλωσε, "Μετά από μακρά περίοδο ασθένειας, η κατάσταση της υγείας του τραγουδιστή επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες", σύμφωνα με το πρακτορείο Ansa.

Η πρωθυπουργός Giorgia Meloni αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Ιταλό τραγουδιστή με τα λόγια, "Αντίο στον Toto, έναν αληθινό Ιταλό".

Το 1983, ο Toto σημείωσε τη μεγαλύτερη του επιτυχία με το τραγούδι "Un Italiano vero" (γνωστό και ως "L'italiano"). Αυτό το τραγούδι κατέκτησε την κορυφή των hit στην Ιταλία και την Ελβετία, ενώ φτάσε στον δεύτερο χώρο στη Γαλλία. Εκτός από αυτές τις χώρες, το τραγούδι γνώρισε επίσης μεγάλη επιτυχία στο Ισραήλ, το Ιράν και τη Νότια Κορέα.

Το ρεφρέν αυτής της διαχρονικής επιτυχίας συνεχίζει να ακούγεται στο ραδιόφωνο, είναι ευρέως γνωστό και ως "Lasciatemi cantare". Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού γυρίστηκε στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού. Παρουσιάζει μια σειρά από χαρακτηριστικά στερεότυπα για την Ιταλία και τους Ιταλούς, όπως τον τραγουδιστή να απολαμβάνει ζυμαρικά και να πειράζει τη σερβιτόρα.

Το 1990, ο Toto κατέκτησε τη νίκη στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision με το τραγούδι "Insieme: 1992", το οποίο ήταν αφιερωμένο στην Ευρώπη. Με αυτήν τη νίκη, έγινε ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ιταλίας που κατέκτησε την πρώτη θέση στη Eurovision, μετά την Gigliola Cinquettiτο 1964. Τον επόμενο χρόνο, το 1991, συνοδεύοντας την Gigliola, παρουσίασε το πρόγραμμα του διαγωνισμού που διεξήχθη στη Ρώμη.

Ο Toto, γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1943. Εκτός από την συμμετοχή του στη Eurovision, ήταν επίσης γνωστός για τον ρόλο του συνθέτη, έχοντας γράψει τραγούδια για πολλούς ξένους καλλιτέχνες, κυρίως κατά τη δεκαετία του 1970.  Ο Toto επίσης συμμετείχε 15 φορές στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, ένα μεγάλο μουσικό γεγονός που παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές κάθε χρόνο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS