ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Φλόριντα: Οι θερμοκρασίες του ωκεανού είναι παρόμοιες με τζακούζι

Η θερμοκρασία του ωκεανού εκτοξεύθηκε στους 38,43 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα.

Μαρία Καραμάνου

Πρόσφατα, καταγράφηκε μια εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία στη σημαδούρα νερού του κόλπου Μανατί στο εθνικό πάρκο Έβεργκλεϊντς. Κατά το απόγευμα της Δευτέρας, η θερμοκρασία φτάνει στους 38,43 βαθμούς, πολύ υψηλότερη από τις κανονικές τιμές της εποχής, που κυμαίνονται μεταξύ 23 και 31 βαθμών.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (Noaa), το επίπεδο της θερμοκρασίας στο νερό είναι παρόμοιο με αυτό ενός τζακούζι, επιβεβαιώνοντας την ασυνήθιστα υψηλή θερμοκρασία. Αν και δεν υπάρχουν αρχεία για την επιφανειακή θερμοκρασία των ωκεανών, μια πρόσφατη μελέτη του 2020 έδειξε ότι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία ήταν 37,61°C. Άρα, οι 38,43 βαθμοί μπορεί να αποτελούν παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στο νερό είναι ανησυχητικές και μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον ωκεανό και τον οικοσύστημα του πάρκου. Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τις αλλαγές στις θερμοκρασίες των ωκεανών και να είμαστε ενήμεροι για τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την υγεία του πλανήτη μας.

Οι θερμοκρασίες στα ύδατα της νότιας Φλόριντα βρίσκονται σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα, προκαλώντας έναν ακραίο κύμα καύσωνα που απειλεί τη θαλάσσια ζωή και τα ωκεάνια οικοσυστήματα.

Ο Derek Manzello, επιστήμονας από το Coral Reef Watch της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες καταγράφηκαν τόσο νωρίς στο έτος και περιγράφει τις συνθήκες ως "πρωτοφανείς". Αυτό σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες του νερού έχουν φτάσει σε ανησυχητικά υψηλά επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί προηγουμένως.

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (WMO) έχει εκδώσει προειδοποίηση για την αύξηση των θερμοκρασιών των θαλασσών, καθώς από τον Μάιο φτάνουν σε μηνιαία υψηλά ρεκόρ εξαιτίας του φαινομένου Ελ Νίνιο. Και τον Ιούνιο συνεχίζεται αυτή η τάση.

Η αύξηση των θερμοκρασιών στην περιοχή της Φλόριντα αποτελεί σοβαρή απειλή για την αλυσίδα προμήθειας τροφίμων και μέσων διαβίωσης, καθώς η θάλασσα αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας και του ενεργειακού ισοζυγίου της περιοχής.

Επιπλέον, η αυξημένη θερμοκρασία της θάλασσας μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργία επικίνδυνων τυφώνων και τροπικών καταιγίδων, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες παρέχουν περισσότερη ενέργεια για την ανάπτυξη αυτών των φαινομένων.

Οι κλιματικές αλλαγές και οι ανεπάρκειες στη διαχείριση των θαλάσσιων πόρων είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα για να προστατευθούν οι θαλάσσιες ζωές και οι παράκτιες κοινότητες από τις αρνητικές επιπτώσεις της υψηλής θερμοκρασίας της θάλασσας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS