ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Μητέρες στη Γερμανία ενδεχομένως να βρεθούν στη θέση να πρέπει να αποκαλύψουν λεπτομέρειες περί πιθανής μοιχείας/ εξωσυζυγικών σχέσεων και τα ονόματα των ανδρών με τους οποίους έχουν κάνει σεξ σε κάποιες υποθέσεις πατρότητας, εάν περάσει νόμος ο οποίος προωθείται.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάικο Μάας, δήλωσε πως το προτεινόμενο μέτρο θα αφορά σε υποθέσεις όπου άνδρες ζητούν αποζημιώσεις για την ανατροφή παιδιών που πίστευαν ότι ήταν δικά τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, η γυναίκα θα πρέπει να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τους άνδρες με τους οποίους έκανε σεξ κατά τη γόνιμη περίοδό της. Θα μπορεί να αρνηθεί να το κάνει μόνο εάν υπάρχουν «σοβαροί λόγοι» για αυτό. «Θέλουμε να προσφέρουμε περισσότερη υποστήριξη σε “ψευδείς” πατέρες που επιζητούν οικονομική αποζημίωση» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μάας.

«Σε περιπτώσεις που το τεστ πατρότητας έγινε πολύ αργά, ίσως να είχε αποτέλεσμα οικονομική ζημία στη ζωή της οικογένειας για πολλά χρόνια. Ο σκοπός είναι να ρυθμιστεί ξεκάθαρα το νομικό δικαίωμα του θεωρούμενου πατέρα ώστε η μητέρα να κατονομάσει τον φερόμενο βιολογικό πατέρα του παιδιού».

Αυτό εν τέλει θα επιτρέπει σε άνδρες να ζητήσουν ευκολότερα χρήματα από τον πραγματικό πατέρα του παιδιού, υπό τη μορφή αποζημίωσης για τη στήριξη και ανατροφή του παιδιού μέχρι και για δύο χρόνια.

Το γερμανικό ανώτατο δικαστήριο είχε αποφανθεί τον Μάρτιο του 2015 ότι δεν υπάρχει νομική βάση για να εξαναγκάζονται οι μητέρες παιδιών που γεννήθηκαν από εξωσυζυγικές σεξουαλικές επαφές να κατονομάσουν τον βιολογικό πατέρα.

Η απόφαση αυτή είχε να κάνει με μια υπόθεση στην οποία μια μητέρα αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα του εραστή της αφού τέθηκε ζήτημα εάν ο σύζυγός της ήταν ο βιολογικός πατέρας του παιδιού ή όχι και αν είχε δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση.

πηγή: Huffington Post

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ