ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Γιατί το Facebook άρχισε να διαγράφει λογαριασμούς;

Το Facebook ανακοίνωσε πως εντόπισε μία νέα συντονισμένη εκστρατεία πολιτικής επιρροής ενόψει των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών.

Ειδικότερα, είπε πως διέγραψε 32 λογαριασμούς και σελίδες, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να καταπολεμήσει την ξένη ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές. Συμπλήρωσε ότι βρίσκεται στα «πολύ πρώιμα» στάδια της έρευνας και δεν γνωρίζει ακόμα ποιος βρισκόταν πίσω από τις σελίδες.

«Αυτού του είδους η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή στο facebook επειδή δεν θέλουμε άτομα ή οργανισμούς να δημιουργούν δίκτυα λογαριασμών για να παραπλανούν άλλους για το ποιοι είναι ή για το τι κάνουν», ανέφερε η εταιρεία στο blog της. «Βρισκόμαστε ακόμη στα πολύ πρώτα στάδια της έρευνάς μας και δεν έχουμε όλα τα δεδομένα – όπως ποιοι ενδέχεται να βρίσκονται πίσω από αυτό», υπογραμμίζεται.

Περισσότεροι από 290.000 χρήστες ακολουθούσαν τουλάχιστον μια από τις σελίδες που διαγράφηκαν, ενώ περίπου 11.000 δολάρια ξοδεύτηκαν από τους επίμαχους λογαριασμούς σε περίπου 150 διαφημίσεις, τόνισε το Facebook. Οι σελίδες είχαν δημιουργήσει περίπου 30 σελίδες εκδηλώσεων (events) από τον Μάιο του 2017. Οι σελίδες με τους περισσότερους ακόλουθους έφεραν τίτλους όπως «Aztlan Warriors», «Black Elevation», «Mindful Being» και «Resisters».

Το Facebook ανέφερε σε αμερικανούς βουλευτές αυτή την εβδομάδα ότι εντόπισε την εκστρατεία στο πλασίο των ερευνών για την ανάμιξη στις εκλογές, σύμφωνα με τους New York Times που δημοσίευσαν πρώτες τη διαγραφή των λογαριασμών. Η εταιρεία προηγουμένως είχε τονίσει ότι 126 εκατομμύρια Αμερικάνοι ίσως να εκτέθηκαν σε πολιτικό περιεχόμενο, υποστηριζόμενο από τη Ρωσία, στο facebook σε διάρκεια δύο ετών και ότι 16 εκατομμύρια ενδέχεται να εκτέθηκαν σε ρωσική πληροφόρηση στο Instagram. Σύμφωνα με την εταιρεία και αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ένας ρωσικός προπαγανδιστικός βραχίονας είχε επιχειρήσει να αναμειχθεί στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, αναρτώντας και αγοράζοντας χώρο διαφημίσεων στο Facebook. Η Μόσχα αρνείται κάθε ανάμειξη. «Είναι πολύ μια πολύ καλή είδηση επειδή δείχνει ότι το Facebook το λαμβάνει αυτό πολύ σοβαρά, οπότε πρέπει να επαινεθούν για αυτό που έκαναν σήμερα», δήλωσε στο Fox News η Aμερικανίδα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Κίρστεν Νίλσεν, σχολιάζοντας τα ευρήματα της εταιρείας. «Επίσης δείχνει ότι η απειλή είναι πραγματική και οι Αμερικάνοι πρέπει να το γνωρίζουν», είπε σημειώνοντας: «οι Ρώσοι και άλλα κράτη απολύτως επιχειρούν να μας χειραγωγήσουν».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS