ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Greta Thunberg: Συνελήφθη στη Χάγη

Η ακτιβίστρια για το κλίμα συμμετείχε σε διαμαρτυρία της Extinction Rebellion για τα ορυκτά καύσιμα.

Μαρία Καραμάνου

Οι ολλανδικές αρχές συνέλαβαν την ακτιβίστρια Greta Thunberg, μαζί με άλλους διαδηλωτές της οργάνωσης Extinction Rebellion, κατά την προσπάθειά τους να αποκλείσουν έναν κύριο αυτοκινητόδρομο στη Χάγη.

Η ακτιβίστρια μεταφέρθηκε σε ένα λεωφορείο από την ολλανδική αστυνομία, μαζί με άλλους διαδηλωτές της Extinction Rebellion, οι οποίοι προσπάθησαν να αποκλείσουν έναν σημαντικό αυτοκινητόδρομο, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους για τις επιδοτήσεις που δίνονται για τη χρήση ορυκτών καυσίμων.

Η 21χρονη Greta προσήχθη όταν, μαζί με μια ομάδα 100 ανθρώπων, προσπάθησαν να αποκλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Α12. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός έχει αποκλειστεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες από ακτιβιστές που αντιδρούν στις επιδοτήσεις για τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, η αστυνομία είχε οδηγήσει τους διαδηλωτές σε άλλο σημείο της πόλης και τους είχε αφήσει ελεύθερους χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Η τοπική αστυνομία δεν έχει ακόμη κάνει σχόλια σχετικά με το περιστατικό.

«Είμαστε ασταμάτητοι, ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» φώναζαν οι διαδηλωτές κατά τη διαμαρτυρία τους. «Είναι σημαντικό να διαδηλώσουμε σήμερα γιατί ζούμε σε κατάσταση πλανητικής έκτακτης ανάγκης. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε αυτή την κρίση και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές». 

Η οργάνωση Extinction Rebellion ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει τις διαδηλώσεις μέχρι η ολλανδική κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί δημόσια κονδύλια για την επιδότηση της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Εν τω μεταξύ, η οικολογική κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται, ενώ το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο της χώρας παριστάνει ότι έχουμε όλο τον χρόνο του κόσμου, αγνοώντας την επείγουσα φύση της κρίσης», δήλωσε η Extinction Rebellion σε ανακοίνωσή της.

Η διαμαρτυρία αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας πίεσης προς την ολλανδική κυβέρνηση, με στόχο να επισημανθεί η ανάγκη για διακοπή των επιδοτήσεων προς τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Η δράση αυτή προετοιμαζόταν εν όψει της προγραμματισμένης συζήτησης που θα διεξάγεται τον Ιούνιο σχετικά με αυτό το θέμα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS