ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η ανατριχιαστική σύμπτωση που ένωσε δύο οικογένειες με την τραγωδία στα Τέμπη

Τι ακριβώς συνέβη;

Μαρία Σάββα

Η πιο ανατριχιαστική σύμπτωση συνέβη μεταξύ δύο οικογενειών που βίωσαν τον ίδιο πόνο όσο αφορά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη τόσο σήμερα όσο και το 2003.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν ξυπνήσει άσχημες μνήμες για την οικογένεια του 16χρονου Γιώργου Μήτσκα που είχε σκοτωθεί σε σχολική εκδρομή το 2003 στα Τέμπη, με την μητέρα του να αποκάλυψε στο protothema.gr, ότι η σχέση της οικογένειάς της με την 23χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα είναι απλά συνωνυμία.

«Η κόρη μου λέγεται Ιφιγένεια Μήτσκα κι όταν οι συγγενείς άκουσαν το όνομά της στις ειδήσεις, ταράχτηκαν κι άρχισαν να μας παίρνουν τηλέφωνα και να ρωτούν αν είναι καλά το παιδί μου. Έπαιρναν τηλέφωνο την κόρη μου οι φίλες της, αγωνιούσαν να δουν τι έχει συμβεί. Τους εξηγούσα ότι πρόκειται για συνωνυμία κι ότι η άτυχη κοπέλα, η Ιφιγένεια που έχασε τη ζωή της στο μοιραίο τρένο ήταν από τα Γιαννιτσά κι όχι από το Μακροχώρι Ημαθίας. Τους έλεγα ότι δεν πρόκειται για το παιδί μου», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

«Όλες αυτές τις μέρες ξαναζούμε τα δικά μας. Αυτό το συμβάν όμως είναι ακόμα χειρότερο. Εμείς τουλάχιστον βρήκαμε τα σώματα των παιδιών μας και τα θάψαμε. Αυτοί οι γονείς ψάχνουν μέσα στις στάχτες για τα παιδιά τους», ανέφερε και πρόσθεσε γεμάτη παράπονο: «Αλίμονο στα παιδιά που χάθηκαν. Εμείς δεν δικαιωθήκαμε ποτέ. Ο οδηγός του φορτηγού έμεινε λίγα χρόνια στη φυλακή και βγήκε έξω. Ποια η τιμωρία τους; Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε αλλά για εμάς είναι σαν να έγινε χθες. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη και οι οικογένειές τους θα ζουν με αυτό τον καημό όπως κι εμείς».

Τελειώνοντας είπε: «Η κόρη μου είναι δασκάλα έχει δυο παιδάκια. Και εκείνη στεναχωρήθηκε πάρα πολύ ακούγοντας όχι μόνο για την Ιφιγένεια, αλλά και για όλα τα παιδιά και τους ανθρώπους που ήταν στο τρένο αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS