ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η επόμενη μέρα της σφοδρής κακοκαιρίας

Μέχρι τις πρωινές ώρες εργάζονταν τα συνεργεία.

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Για την εικόνα από τη χθεσινή σφοδρή κακοκαιρία της Καθαράς Δευτέρας μίλησε στο Τρίτο και την εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής. Μεταξύ άλλων, στη Λευκωσία δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ από τη χαλαζόπτωση άσπρισαν σχεδόν τα πάντα. Ακόμη, προβλήματα προέκυψαν σε υποστατικά αλλά και στο οδικό δίκτυο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι επί ποδός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

  

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 78 περιστατικά με τα συνεργεία να εργάζονται μέχρι τις πρωινές ώρες. Τα προβλήματα που προέκυψαν, αφορούσαν κυρίως πλημμυρισμένα υποστατικά, οικίες και υπόγεια όπου σημειώθηκαν αρκετές ζημιές, ενώ η Πυροσβεστική εργάστηκε και για ανοίγματα ομβρίων υδάτων αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις σε ρυμούλκηση οχημάτων με επιβαίνοντες, χωρίς ωστόσο να σημειωθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος.

  

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία εργάστηκαν 20 συνεργεία, 13 από την Πυροσβεστική, 2 από το οργανωμένο εθελοντικό σύνολο Support Cy, 2 από την Πολιτική Άμυνα, 2 από το ΕΤΕΑ και 1 από την εθελοντική ομάδα «Παύλος». Μάλιστα έγινε ανάκληση προσωπικού και κλήθηκαν εθελοντές πυροσβέστες.

Ο κ. Κετττής σημείωσε ότι ιδιαίτερα προβλήματα προέκυψαν στην Επαρχία Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο Δήμο Λατσιών, Δήμο Τσερίου, Δήμο Στροβόλου και σε κάποιες περιπτώσεις στον Δήμο Λακατάμιας. Σημείωσε ότι σε μία περίπτωση χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί εκσκαφέας σε υπόγειο πολυκατοικίας λόγω του τεράστιου όγκου από χαλάζι που συσσωρεύθηκε.

 

  

Αναφορικά με τα υπόγεια υποστατικών που πλημμυρίζουν, ο Εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε ότι είτε δεν υπάρχουν αντλίες, είτε δεν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος, ή ακόμη ο όγκος των υδάτων που συσσωρεύθηκε δεν ήταν ικανές να τον αντιμετωπίσουν.

Άμεση επαφή με την Αστυνομία είχε η Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες για να κλείσει ο δρόμος της Λεωφόρου Λεμεσού λόγω της έντονης κακοκαιρίας, ενώ το ίδιο έγινε και στη λεωφόρο Στροβόλου λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές κυρίως ώρες αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές κυρίως ώρες αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά σταδιακά στα δυτικά και τα νότια θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ αλλά παροδικά στα παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά αρχικά στα δυτικά και τα νότια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή το καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές κυρίως ώρες αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι λίγο πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
κακοκαιρία  |  χαλάζι  |  νέα  |  κύπρος  |  καιρός  |  news  |  weather today  |  weather  |  cyprus  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS