ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

«Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει ανθρώπους»: Ο ακραίος καύσωνας στην Ευρώπη συνεχίζεται

Ένας θανατηφόρος καύσωνας που κατέρριψε τα ρεκόρ θερμοκρασίας στην ηπειρωτική Ευρώπη εξαπλώνεται βόρεια και ανατολικά την Τρίτη

Μαρία Σάββα

Το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Euronews, σημείωσε την υψηλότερη θερμοκρασία που είχε ποτέ στην πρόσφατη ιστορία, με θερμοκρασία 40,2°C που καταγράφηκε στο Heathrow του Λονδίνου και οι μετεωρολόγοι λένε ότι μπορεί να φτάσει τους 42°C.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που είχε καταγραφεί στο παρελθόν στη Βρετανία ήταν +38,7°C στο Cambridge, ρεκόρ που σημειώθηκε το 2019.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by euronews (@euronews.tv)

Η Τρίτη 19, Ιουλίου, ήρθε καθώς η χώρα κατακλύστηκε από ένα κύμα καύσωνα που έκαψε και την ηπειρωτική Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα.

Η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία βράζουν επίσης σε ακραίες θερμοκρασίες, ενώ οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε περιοχές της νοτιοδυτικής Γαλλίας και της Ισπανίας

Τα ταξίδια, η υγειονομική περίθαλψη και τα σχολεία διακόπηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δεν είναι προετοιμασμένο για τέτοιες ακραίες καταστάσεις, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες αναφορές για πυρκαγιές σε πάρκα της πόλης.

Για πρώτη φορά, οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσαν προειδοποίηση επιπέδου 4, το υψηλότερο επίπεδο, που αντιστοιχεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο, προειδοποιώντας ότι η ζέστη είναι επικίνδυνη ακόμη και για νέους ή υγιείς ανθρώπους.

Ποια είναι η κατάσταση αλλού στην Ευρώπη;

Στην Ιρλανδία, ήταν +33°C στο Δουβλίνο τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί από το 1887.

Οι επιστήμονες λένε ότι η αύξηση των καύσωνα είναι άμεση συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη, με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να αυξάνουν την ένταση, τη διάρκεια και τη συχνότητά τους.

«Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή της Εξτρεμαδούρα, όπου σημειώθηκαν τρεις μεγάλες πυρκαγιές. «Σκοτώνει ανθρώπους, σκοτώνει τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητά μας».

Η Ισπανία βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό καύσωνα για περισσότερο από μια εβδομάδα, με σχεδόν ολόκληρη τη χώρα να βρίσκεται σε συναγερμό πυρκαγιάς «ακραίου κινδύνου» και υψηλές θερμοκρασίες σε πολλά σημεία πάνω από τους +40°C.

Ο καύσωνας εξακολουθεί να επηρεάζει τη Γαλλία και την Τρίτη, αν και θα πρέπει να σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας στις ακτές του Ατλαντικού, καθώς ο καύσωνας μετατοπίζεται στα ανατολικά της χώρας σύμφωνα με το Météo France.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS