ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η μάχη των καναλιών

Νέες προτάσεις, δοκιμασμένες συνταγές, φιλόδοξες παραγωγές και… πειράματα. Το σίγουρο είναι πως η νέα σεζόν στην κυπριακή τηλεόραση κρύβει εκπλήξεις και, φυσικά, παγίδες.

Τα «μεγάλα» στοιχήματα
Μπορεί το Σίγμα κατά τις προηγούμενες σεζόν να είχε επαναπαυθεί στην ασφάλεια του προγράμματος του ΣΚΑΪ, με «Survivor», «Voice» και «Ταλέντο», ωστόσο για φέτος φαίνεται να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, επενδύοντας στη μυθοπλασία για την καθημερινή prime time των εννέα. Ακολουθώντας την τάση για επιστροφή στη μυθοπλασία, το «Άλλα λόγια θκειε παπά» κάνει πρεμιέρα αυτή τη βδομάδα και φιλοδοξεί να αναμετρηθεί με τις ήδη εδραιωμένες επιλογές των υπόλοιπων καναλιών. Η νέα κωμική σειρά εποχής του σταθμού θα βρεθεί, λοιπόν, απέναντι από «Χάλκινα χρόνια», «Pasta pomilώri», «8 λέξεις» και «GNTM» σε μια ομολογουμένως ενδιαφέρουσα… αναμέτρηση. Μένοντας στο Σίγμα, μπορεί η «Γαλάτεια» να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, κατά την περασμένη, όμως, σεζόν παρουσίασε μια πτωτική τάση στην απήχησή της. Ενδιαφέρον στοίχημα, λοιπόν, αποτελεί η απόφαση των συντελεστών να μάς διηγηθούν για φέτος την αρχή της ιστορίας, με το πρώτο πρίκουελ στην κυπριακή τηλεόραση.

Στα του Οmega τώρα, για έναν περίεργο λόγο ο σταθμός επιμένει να δώσει στη μεσημεριανή του ζώνη κυπριακό χαρακτήρα και έπειτα από κάστινγκ κατέληξε στο νέο πρόσωπο της μεσημερινής του εκπομπής, «Έλα να δεις», που αφήνοντας το όνομα της εκπομπής ίδιο, επιχειρεί να μάς πείσει πως η ζώνη έχει ταυτότητα. Με τη Μαρία Ιωάννου, λοιπόν, στον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας και τους Ταραμουντά, Παναγιώτου και Έλενα Θεοδώρου στο πάνελ, η εκπομπή κάνει, επίσης, πρεμιέρα αυτή τη βδομάδα, ελπίζοντας να δώσει αέρα ανανέωσης στη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού.

Η παρέα του OMEGA, βέβαια, απέναντι ακριβώς θα συναντήσει τον ανταγωνισμό(;) του «Όλα καλά» στο Σίγμα με την Κωνσταντίνα Ευριπίδου, που, με αρχισυντάκτη τον Τάσο Θεοδώρου προς το παρόν «πειραματίζεται» αναζητώντας ταυτότητα. Περνώντας στη βραδινή ζώνη του σαββατοκύριακου, δύο είναι οι προτάσεις που αποτελούν στοίχημα για φέτος.

Αρχή κάνουμε με το «Casa de Mikel». Ο τίτλος ευρηματικός, το τρέιλερ χιουμοριστικό, ο Μιχάλης Σοφοκλέους πάντα αγαπημένος σε έναν ρόλο όπου μπορεί, αφενός, ως προς το κομμάτι της σάτιρας, να έχει δοκιμαστεί με επιτυχία, στο κομμάτι του βραδινού σόου, όμως, πρώτη φορά δοκιμάζεται και το αποτέλεσμα παραμένει… άγνωστον. Ο ΑΝΤ1 με τη συγκεκριμένη πρόταση επιχειρεί να «κόψει την κορδέλα» σε ένα νέο για αυτόν είδος στην κυπριακή τηλεόραση, το βραδινό σόου, το οποίο, φυσικά, θα έρθει αντιμέτωπο με το τηλεοπτικό «μονοπώλιο» της Άντρης Καραντώνη στο Σίγμα με την «Παραδοσιακή βραδιά», που κατά την περσινή σεζόν ήταν σχεδόν κάθε βδομάδα το δημοφιλέστερο πρόγραμμα του Σαββάτου, αν όχι του σαββατοκύριακου.

Από τα πιο δυνατά χαρτιά του Alpha για φέτος, η αναμενόμενη επιστροφή της Χριστιάνας Αριστοτέλους στο βραδινό σόου, ένα είδος που δικαιωματικά μπορούμε να πούμε πως η ίδια επανέφερε με αξιώσεις στην κυπριακή τηλεόραση. Με το «Soundtrack of Love», ένα φορμάτ που θυμίζει «Πάμε πακέτο», η Χριστιάνα ετοιμάζεται για κάτι πιο λαμπερό στην prime time των εννέα τις Κυριακές, έχοντας στο πλευρό της τους Βαλάντω Τρύφωνος και Άλεξ Οικονόμου και μπορεί για πολλούς η πρωτιά να είναι προδιαγεγραμμένη, αλλά ο ανταγωνισμός στην ίδια ζώνη από τα ελλαδικά προγράμματα και τάλεντ σόου («The final four», ΑΝΤ1) αυξάνει το ενδιαφέρον κατακόρυφα.

Στοίχημα αποτελεί, εκτός των άλλων, και η σόλο προσπάθεια της Ελπίδας Ιακωβίδου στο πρωινό της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία χωρίς τον Θεόδουλο στο πλευρό της αναλαμβάνει πλέον με μικρές ανανεωτικές πινελιές την ευθύνη της εκπομπής, ενώ υπό… δοκιμασία παραμένει και η «Παράδοση κατ’ οίκον» με τη Βασιλική Χατζηαδάμου, που θα επιστρέψει στην prime time της Κυριακής από τον Ιανουάριο. Μπορεί και μόνο το γεγονός πως η εκπομπή πήρε το πράσινο φως από τον Αlpha να δικαιώνει το νέο εγχείρημα της Βασιλικής, οι χλιαρές επιδόσεις της, όμως, στη συγκεκριμένη ζώνη φανερώνουν πως η εκπομπή θα πρέπει να δεχθεί ορισμένες… διορθωτικές επεμβάσεις, ώστε το όλο αποτέλεσμα να βγαίνει με μεγαλύτερη ζωντάνια και σπιρτάδα προς τα έξω.

Παραμένοντας στον Alpha, από τις πιο ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές συναντήσεις για φέτος είναι αυτή της Στέλλας Στυλιανού με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού, «Alpha καλημέρα», που από το πρώτο δείγμα που πήραμε από την πρεμιέρα δείχνει αρκετά υποσχόμενη.

Tα… δοκιμασμένα
Στο παιχνίδι του ανταγωνισμού ρίχνονται, βέβαια, εκ νέου αρκετές σειρές και προγράμματα που πέρασαν με επιτυχία το τεστ κατά τις προηγούμενες σεζόν. Το ΡΙΚ1, έχοντας στη φαρέτρα του δύο από τις πιο επιτυχημένες σειρές των τελευταίων χρόνων, «Καμώματα τζι αρώματα» και «Χάλκινα χρόνια», παίζει με ασφάλεια τα χαρτιά του στις lead-in και prime time ζώνες καθημερινά. Τα «Καμώματα» επιστρέφουν για πέμπτη σεζόν, πράγμα σπάνιο για τα κυπριακά δεδομένα πλέον, κι έχοντας να ξεπεράσουν ουσιαστικά τον εαυτό τους σε πρωτοτυπία και νέες ιδέες ρίχνονται στη μάχη της τηλεθέασης, σε μια ζώνη που στα υπόλοιπα κανάλια θα μονοπωλείται από ελλαδικές κατά βάση προτάσεις.

 

Το ίδιο συμβαίνει και για τα «Χάλκινα χρόνια», που στην τρίτη σεζόν τους θα πρέπει να διατηρήσουν την πρωτιά, αν όχι να την ξεπεράσουν. Το τρίπτυχο της απογευματινής και prime time ζώνης της δημόσιας τηλεόρασης συμπληρώνει, φυσικά, και η τρίτη σεζόν του «Πιο αδύναμου κρίκου» με τον Τάσο Τρύφωνος που μπαίνει στη νέα σεζόν με τη φόρα που του χάρισε η περσινή επιτυχία, ακόμη μεγαλύτερη από την πρώτη σεζόν, αλλά και η ελλαδική εκδοχή του παιχνιδιού που, αν μη τι άλλο, χάρισε τα διαπιστευτήριά της στον Τάσο Τρύφωνος για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται για το παιχνίδι στην Κύπρο.

Μένοντας στη δημόσια τηλεόραση, μπορεί ο «Κάποτε το 80» της Θέας Χριστοδουλίδου να αποτελεί καινούργιο προϊόν, τα δείγματα γραφής που μάς έχει χαρίσει όμως η αγαπημένη ηθοποιός και σεναριογράφος μάς προετοιμάζουν για κάτι τουλάχιστον ενδιαφέρον, στη lead-in ζώνη του σαββατοκύριακου, στην οποία, μάλιστα, κατάφερε σχεδόν αθόρυβα πέρσι να στεφθεί νικήτρια.

 

O Alpha, από την άλλη, δικαίως έδωσε το πράσινο φως σε τρία κυπριακά προγράμματα για φέτος: η Χριστιάνα Αρτεμίου θα επανέλθει από τον Ιανουάριο με το «Κάρμα» της, την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση της περσινής σεζόν στη μυθοπλασία, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου επιστρέφει με τις «24 ώρες» του στην ίδια ώρα και μέρα προβολής (στην prime time των εννέα κάθε Σάββατο) ενώ η «Φαμίλια», με τη μαγική χημεία των Μαρτά – Φοινίρη, ως μια από τις φρέσκες προτάσεις της περασμένης σεζόν θα δοκιμάσει τις αντοχές της για δεύτερη σεζόν, ευελπιστώντας να ανεβάσει τα νούμερα τηλεθέασής της.

Ο Λούης, βέβαια, παραμένει ως το πιο δυνατό χαρτί του σταθμού σε μια τρελή πορεία επιτυχίας τα τελευταία χρόνια που δεν φαίνεται να πτοείται από τίποτα και κανέναν.

 

Παρόμοια, η Άντρη Καραντώνη παραμένει αμετακίνητη στην prime time του Σαββάτου στο Σίγμα με την «Παραδοσιακή βραδιά» ενώ ο ΑΝΤ1 ρίχνεται στη μάχη της prime time με την επιτυχημένη συνταγή του «Pasta pomilώri», τη μοναδική κυπριακή σειρά για φέτος που κατάφερε να σημειώσει υψηλά νούμερα ακόμη και στις άγονες επαναλήψεις του καλοκαιριού. Η προσθήκη της Χριστίνας Παυλίδου στο καστ αποτελεί από μόνη της μια πολύ δυνατή ανανεωτική κίνηση, ενώ η επιστροφή της σειράς στη ζώνη των εννέα, από όπου ξεκίνησε την πρώτη σεζόν, ενισχύει τη δυναμική της σειράς που εισέρχεται στο πεδίο του ανταγωνισμού τον Οκτώβριο, οπλισμένη με την επιτυχία των περασμένων σεζόν.

ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS