ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η μετονομασία της Τουρκίας σε Türkiye

Η χώρα ζητάει από τη διεθνή κοινότητα την αλλαγή της ορθογραφίας από Turkey σε Türkiye

Γιώργος Γκαρακλίδης

Η Τουρκία ζητεί από τη διεθνή κοινότητα να αλλάξει κι επίσημα η ορθογραφία του ονόματος της χώρας από Turkey σε Türkiye και να αναγνωρίζεται με αυτόν τον τρόπο από εδώ και στο εξής, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu. 

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα, πρωτεύουσα της χώρας, πρόκειται να στείλει επιστολή σε όλα τα σχετικά διεθνή μέρη και οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη με την οποία θα ζητάει την επίσημη αλλαγή του ονόματος της χώρας και τη διεθνή αναγνώρισή της μετά τη διαδικασία αλλαγής. 

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών είναι σύμφωνος και έτοιμος για τη μεγάλη αυτή αλλαγή ενώ η Άγκυρα έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για την αλλαγή του ονόματος στη διεθνή της αλληλογραφία, τις εξωτερικές ειδήσεις και όλες τις διεθνείς σχέσεις που διατηρεί η χώρα. 

Ο πρόεδρος της χώρας, Recep Tayyip Erdoğan εξέδωσε ένα σχετικό διάταγμα τον Δεκέμβριο που πέρασε για να αλλάξει η ονομασία της χώρας από Turkey σε Türkiye σε κάθε διεθνή γλώσσα και βέβαια στις ετικέτες των προϊόντων εξαγωγής από εκεί. 

Ο λόγος γι' αυτή την κίνηση είναι το γεγονός ότι ο όρος Türkiye αντιπροσωπεύει και εκφράζει την κουλτούρα, τον τεράστιο πολιτισμό και τις ηθικές αξίες του τουρκικού έθνους πολύ καλύτερα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επιπρόσθετα, η κρατική ραδιοτηλεόραση TRT τον Δεκέμβριο μίλησε και για περιπτώσεις που η ονομασία Turkey συγχέεται πολλές φορές με το μεγάλο πτηνό από τη Βόρεια Αμερική, τη γνωστή γαλοπούλα και προσκολλάται πολλές φορές και ως έννοια σε κάτι που αποτυγχάνει. 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS