ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η NASA επιστρέφει στη σελήνη μετά από 50 χρόνια

Έτοιμη δηλώνει η ομάδα του «Artemis 1» για εκτόξευση το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

newsroom must

Την Τετάρτη, 31 Αυγούστου είχε προγραμματιστεί η εκτόξευση του νέου πύραυλου Space Launch System (SLS) της NASA που θα είχε προορισμό τη σελήνη, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Artemis Ι». Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν βάση σχεδίου, καθώς αρκετά εμπόδια είχαν ανησυχήσει τους ειδικούς επιστήμονες, με τις καιρικές συνθήκες και ένα τεχνικό πρόβλημα να αποτελούν μερικά από αυτά.

Σε ό,τι αφορά το τεχνικό πρόβλημα είχε να κάνει με τον πύραυλο που παρουσίασε διαρροή στο σύστημα τροφοδοσίας με υγρό υδρογόνο, ενώ παρουσιάστηκε επίσης πρόβλημα σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες του πρώτου σταδίου. Η αντίστροφη μέτρηση ως την εκτόξευση του πυραύλου είχε διακοπή για αρκετή ώρα και παρόλο που επανεκκίνησε στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι η εκτόξευση αναβάλλεται για το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η NASA θα κάνει μια δεύτερη προσπάθεια εκτόξευσης του γιγάντιου πυραύλου Space Launch System σε μια δοκιμαστική πτήση, όπου θα στείλει μία μη επανδρωμένη κάψουλα πληρώματος Orion γύρω από το φεγγάρι και πίσω. Το παράθυρο για την εκτόξευση θ’ ανοίξει στις 14:17 και θα κλείσει ακριβώς δύο ώρες μετά. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, Melody Lovin, οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές κατά 60%, σε αντίθεση με την πρώτη απόπειρα εκτόξευσης, όπου ήταν αυξημένες οι πιθανότητες καταιγίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
NASA  |  Artemis I  |  News  |  Σελήνη

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS