ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η πιθανότερη ημερομηνία για την κηδεία του Αρχιεπισκόπου

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας σε ηλικία 81 ετών, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Με το θάνατο του Αρχιεπισκόπου τοποτηρητής του θρόνου αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, μέχρι την εκλογή και ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου.

Live Ενημέρωση

10:34 - Σάββατο η Εξόδιος Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου 

Ως πιθανότερη ημερομηνία για την κηδεία του Αρχιεπισκόπου είναι το Σάββατο 12 Νοεμβρίου. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες που έχει στην διάθεσή της η «Κ» προκειμένου να υπάρχει χρόνος άφιξης εκκλησιαστικών και άλλων επίσημων που θα ελθουν στην Κύπρο. 

10:31 - Τρισάγιο το απόγευμα 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «Κ» το απόγευμα θα τελεστεί τρισάγιο εφόσον πρώτα διευθετηθούν κάποιες διαδικασίες με τη σορό του Αρχιεπισκόπου. 

10:24 - Έκτακτη Συνεδρία του Υπουργικού

Θα υπάρξει έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τονίζοντας ότι αναμένονται πρώτα οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

10:21 - Επιθυμία Οικουμενικού Πατριάρχη να μεταβεί στην Κύπρο για την κηδεία Χρυσοστόμου Β'

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τη Δευτέρα την επιθυμία του να μεταβεί στην Κύπρο για την εξόδια ακολουθία του αποθανόντος Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης νωρίτερα τέλεσε και τρισάγιο για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

10:20 - Πρόεδρος: Τεράστιο το μεταρρυθμιστικό έργο του για την Ορθοδοξία 

Ο λαός της Κύπρου πενθεί την απώλεια του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσοστόμου Β'. Τεράστιο το μεταρρυθμιστικό έργο του για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και η δράση του για ευημερία του λαού μας, αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

10:17 - Σε προσκύνημα η σορός του Αρχιεπισκόπου 

Εντός ολίγων ημερών η ταφή του Αρχιεπισκόπου, δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος. 

Η σορός του θα εκτεθεί σε προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα. 

09:58 - 12 η ώρα συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

Στις 12 η ώρα θα συνέλθει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» ήδη ο Τοποτηρητής του Θρόνου Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος έχει ειδοποιήσει τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Επίσης σε λίγο θα τελεστεί τρισάγιο στον καθεδρικό ναό.

09:27 - Στην Αρχιεπισκοπή ο Μητροπολίτης Πάφου

Ήρθε στην Αρχιεπισκοπή ο Μητροπολίτης Πάφου, θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος.

09:00 - Οι πιθανές ημερομηνίες ταφής του

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου επιδεινώθηκε άσχημα από το βράδυ Κυριακής. Ζωτικά όργανα του λένε οι πληροφορίες δεν λειτουργούσαν. Για την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου ενημερώθηκε το βράδυ Κυριακής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Με την Ιερά Σύνοδο να παίρνει τις τελικές αποφάσεις δύο είναι οι πιθανές ημερομηνίες ταφής του Αρχιεπισκόπου. Την ερχόμενη Πέμπτη ή το ερχόμενο Σάββατο. Θέμα για το οποίο ρωτήθηκε και η κυβερνητική πλευρά.

08:50 - Έκτακτη Ιερά Σύνοδος εντός της ημέρας 

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες εντός της ημέρας θα συνέλθει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος υπό τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο Τοποτηρήτη του Θρόνου μέχρι την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου. Η Ιερά Σύνοδος θα καθορίσει το διαδικαστικό μέρος της Εξόδιου Ακολουθίας του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β. 

08:30 - Στην Αρχιεπισκοπή ο Υπουργός Υγείας

08:15 - Μεσίστιες οι σημαίες στην Αρχιεπισκοπη

08:00 - Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS