ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η πιτσαρία του Ραφαήλ ανάμεσα στα 10 Καλύτερα Εστιατόρια της Κύπρου

«Ξεκίνησα στη βεράντα του σπιτιού μου»

Μιχάλης Μιχαηλίδης

Μιχάλης Μιχαηλίδης

«Ξεκίνησα στη βεράντα του σπιτιού μου, κτίζοντας ένα μικρό φούρνο μόνος μου. Μετά ξεκίνησαν να δοκιμάζουν οι γείτονες και απ’ ότι φαίνεται πήρα τελικά τη σωστή απόφαση και έπιασα το ρίσκο… Θέλω να αφιερώσω το βραβείο στην οικογένειά μου και θέλω να με συγχωρέσουν που δουλεύω 15 ώρες την ημέρα, έξι μέρες την εβδομάδα».

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Ραφαήλ Γιαγκουδάκη, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή των WiZ 50 Best Restaurants παραλαμβάνοντας το βραβείο για την 9η θέση. Ίσως ο πιο αυθεντικός ευχαριστήριος λόγος της βραδιάς, εξ ου και απέσπασε το πιο ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Από μόνο του το γεγονός ότι μια μικρή πιτσαρία στη Λεμεσό κατάφερε να μπει στο Top 10 της λίστας των WiZ 50 Best Restaurants ήταν σίγουρα ένα από τα highlights της βραδιάς των βραβεύσεων. Ένα μικρό εστιατόριο που συνοψίζει τον σκοπό της ύπαρξης του θεσμού, εννοώντας την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη χαρτογράφηση της ανερχόμενης γαστρονομίας στην Κύπρο, δίνοντας κίνητρο για την περαιτέρω εξέλιξή της με διαφάνεια, και τη δημιουργία υπεραξίας για τη χώρα. Ένα success story το οποίο ο Ραφαήλ περιέγραψε με πολύ ειλικρινή τρόπο στα 15 δευτερόλεπτα που ήταν στη σκηνή.

Η ιστορία του Rafael’ Pizza ξεκινά το 2019, όταν ο μέχρι τότε ποδοσφαιριστής Ραφήλ Γιαγκουδάκης αποφασίζει να μετουσιώσει σε ένα food truck την αγάπη του για το φαγητό. Ο γιος του παλιού άσσου του Απόλλωνα, έχοντας παίξει ποδόσφαιρο σε αρκετές ομάδες (Απόλλωνας, Ερμής, Πάφος και Σαλαμίνα), στα 29 του χρόνια αποφασίσει να αλλάξει ρότα και να ασχοληθεί πιο σοβαρά με κάτι που έκανε ως χόμπι αφού του πρόσφερε ηρεμία. «Με την κουζίνα και ειδικά με το ζύμωμα ασχολούμουν αρκετές ώρες κάθε ημέρα, αφού ήταν μια ασχολία που με ηρεμούσε». Στην αρχή έφτιαξε, όπως λέει ο ίδιος έναν φούρνο στη βεράντα του και έφτιαχνε πίτσα για τον ίδιο και τους φίλους του, ενώ στη συνέχεια, το 2019 πήρε το καραβάνι.

«Με ένα μικρό δάνειo ξεκίνησα το καραβάνι. Από πολύ νωρίς οι πίτσες είχαν μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Η ζήτηση ήταν πολλή και μου τελείωναν αμέσως τα ζυμάρια. Μάζευα λεφτά και όταν ακριβώς πίσω από το καραβάνι άδειασε ένα μαγαζί, αποφάσισα να κάνω το επόμενο βήμα. Αυτό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022».

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Wiz Guide  |  news  |  lifestyle  |  gossip  |  showbiz  |  wiz 50 best  |  νέα

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS