ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Το μήνυμα της Κ. Σακελλαροπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Η πρόεδος της Ελλάδας τίμησε την ημέρα αυτή με τον δικό της τρόπο με μια ανάρτηση με τη γάτα της.

Γιώργος Γκαρακλίδης

Μια όμορφη ανάρτηση συνόδευσε το προφίλ της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου παρέα με τη γάτα της ως μια προσπάθεια της ίδιας  να προωθήσει την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Η 4η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως μια τέτοια μέρα για τα μικρά αδέσποτα ζώα τα οποία επί καθημερινής βάσεως, έρχονται αντιμέτωπα με πληθώρα κινδύνων από τα οχήματα στον δρόμο μέχρι τις καιρικές συνθήκες. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς τα ζώα γενικότερα αλλά έχοντας στο μυαλό αυτά που δεν στάθηκαν τόσο τυχερά και που δεν μπόρεσαν να βρουν οικογένεια, σπίτι και ζεστασιά.

Η μέρα αυτή έχει επιλεχθεί από ολλανδικές φιλοζωικές οργανώσεις ήδη από το 2010 κι έκτοτε γιορτάζεται και προωθείται.  

Στην Ελλάδα φρόντισε η πρόεδρος της χώρας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να υιοθετήσει μια γάτα και να παραχωρήσει μια συνέντευξη στην ΕΡΤ2 στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» όπου μίλησε για τα ζώα, τη σχέση που έχει αναπτύξει μαζί τους και την απόφασή της να υιοθετήσει τη γάτα την οποία και ονόμασε Καλυψώ. Η ίδια ανέφερε στην εκπομπή το εξής:

«Πάντα είχαμε γατιά. Όλα τα ζώα τα αγαπώ και τους σκύλους, με συγκινούν. Αλλά φαίνεται είμαι από τους ανθρώπους που τους συγκινούν ιδιαίτερα οι γάτες. Ιδίως τους συγγραφείς- επειδή έχουν αυτή τη ζωή που δεν είναι τόσο εξωστρεφής, δεν έχει τόση κινητικότητα- πάντα τους συντροφεύει μια γάτα. Κι εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου πολλά χρόνια στο δικαστήριο, τότε είχαμε άλλες δύο γάτες στο σπίτι και έχω συνδέσει την παρουσία τους στο γραφείο την ώρα που έγραφα σχέδια αποφάσεων». 

Η πρόεδρος υπογράμμισε το εξής στα λεγόμενά της:

«Όπως και η Καλυψώ, χιλιάδες σκύλοι και γάτες εγκαταλείπονται σε όλη τη χώρα. Περισσότερα από 400 φιλοζωικά σωματεία -πολλά από αυτά στελεχωμένα από εθελοντές- εργάζονται καθημερινά για τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των ζώων. Αυτό όμως δεν αρκεί. Υιοθετήστε με υπευθυνότητα ένα αδέσποτο. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που θα λάβετε δεν περιγράφονται με λόγια».

Δείτε πιο κάτω τη μικρή Καλυψώ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Katerina Sakellaropoulou (@presidencygr)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση