ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η προειδοποίηση της NASA για ένα «Internet Apocalypse»

Πότε προβλέπουν πως θα γίνει;

Μαρία Σάββα

Η NASA εκτόξευσε ένα διαστημόπλοιο σε μια προσπάθεια να αποτρέψει ένα πιθανό «Internet Apocalypse» ή αλλιώς «διαδικτυακή αποκάλυψη», που θα μπορούσε να αφήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο για μήνες.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις μιας πιθανής επερχόμενης ηλιακής καταιγίδας. Πιστεύουν ότι το σεισμικό γεγονός θα μπορούσε να συμβεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Πιο συγκεκριμένα, το διαστημικό σκάφος που εκτοξεύτηκε από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία είναι το Parker Solar Probe (PSP), το οποίο πέτυχε πρόσφατα το ορόσημο της πλοήγησης μέσω του ηλιακού ανέμου. Το PSP, που ταξίδευε κοντά στην επιφάνεια του ήλιου, έπρεπε να αντέξει ένα τεράστιο ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων που προέρχονταν από την εξώτατη ατμόσφαιρα του ήλιου συμπεριλαμβανομένης της έντονης ακτινοβολίας, και ήταν επιτυχής στην αποστολή του να συγκεντρώσει ζωτικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του ήλιου.

Η αποστολή ξεκίνησε με στόχο να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ήλιος απελευθερώνει ενέργεια και με τη σειρά του, και να μάθουμε περισσότερα για τις ηλιακές καταιγίδες του, που είναι μια πραγματική απειλή για τα δίκτυα επικοινωνίας της Γης.

Ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε απώλεια πρόσβασης στο διαδίκτυο για μήνες ή και χρόνια λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των δορυφόρων και των γραμμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Να σημειώσουμε ότι, η NASA ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα την εισαγωγή νέου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που θα επιτρέψει στον οργανισμό να βοηθήσει στην πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως ηλιακές καταιγίδες.

Τελειώνοντας να αναφέρουμε πως μια μελέτη του 2021 που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι υπάρχει έως και 12 τοις εκατό πιθανότητα να συμβεί μια «καταστροφική» διακοπή του διαδικτύου που θα διαρκέσει μήνες μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS