ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

H Ardern θέλει τους Νέους Ζηλανδούς «να εργαστούν, να παίξουν και να ζήσουν τη Νέα Ζηλανδία όσο πιο ελεύθερα μπορούν».

H πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα σε άλλες χώρες και να αποδεικνύει πόσο καλή ηγέτης είναι. Ενώ η χώρα ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της σιγά-σιγά και επιστρέφουν στην κανονικότητα η ίδια μιλώντας στις 11 Μαΐου σε συνέντευξη τύπου ευχαρίστησε την ομάδα της των 5 εκατομμυρίων για την προσπάθεια και τις θυσίες που έκαναν έτσι ώστε να προστατεύσουν του ευάλωτους στην χώρα.

«Οι πολίτες (Kiwis) από όλα τα κοινωνικά στρώματα ήταν αποφασισμένοι ότι ήταν ένας πόλεμος που τελικά θα μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά μόνο αν ενεργούσαμε μαζί» δήλωσε η Ardern της οποίας μειώθηκε ο μισθός της κατά 20%.

Λιγότεροι από 1.500 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό από τότε που η κυβέρνηση έκλεισε τα σύνορα στις 15 Μαρτίου ωστόσο η πρωθυπουργός της χώρας έκανε ξεκάθαρο ότι «Κερδίσαμε την μάχη όμως ο πόλεμος δεν έχει ακόμα τελειώσει»

«Μας ανησυχεί η κατάσταση, και το δεύτερο κύμα» είπε, αναφερόμενη στις αυξανόμενες περιπτώσεις στη Γερμανία και τη Νότια Κορέα μετά την άρση του lockdown. Στις 14 Μαΐου, τα σχολεία της Νέας Ζηλανδίας θα ανοίξουν ξανά, οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στα γραφεία τους. «Οι άνθρωποι θα είναι στον κινηματογράφο, αλλά θα βρίσκονται σε απόσταση», εξήγησε. «Θα δείτε ανοιχτά μπαρ και εστιατόρια, αλλά θα πρέπει να έχουν τα άτομα να κάθονται σε απόσταση και να διαχωρίζονται.»

Έκανε επίσης γνωστές τις ανησυχίες της στη χώρα. «Φυσικά ανησυχούμε για αυτό», είπε. «Γι 'αυτό διασφαλίζουμε ότι δίνουμε προτεραιότητα στην προσπάθεια να επιστρέψουν οι άνθρωποι στη δουλειά τους, να έχουν και πάλι εισοδήματά, αλλά και ότι διαχειριζόμαστε τον κίνδυνο. Αυτό σήμαινε κάποιες σκληρές αποφάσεις, αλλά ελπίζουμε ότι είναι ισορροπημένες και φροντίζουν όσους περισσότερους πολίτες γίνεται.»
Τα σύνορα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά αφού η Ardern θέλει τους Νέους Ζηλανδούς «να εργαστούν, να παίξουν και να ζήσουν τη Νέα Ζηλανδία όσο πιο ελεύθερα μπορούν».

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ