ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η συγκινητική ομιλία του Biden στην κηδεία του Floyd

«Τώρα είναι η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης»

Ο Joe Biden έδωσε τα συλλυπητήριά του στην πενθούσα οικογένεια του George Floyd κατά τη διάρκεια της κηδείας του 46χρονου μέσα από μια μαγνητοσκοπημένη συγκινητική ομιλίας. Μέσα από το βίντεο προτρέπει τη χώρα να χρησιμοποιήσει το θάνατό του ως στιγμή δράσης για την αντιμετώπιση του συστηματικού ρατσισμού.

«Τώρα είναι η ώρα της φυλετικής δικαιοσύνης. Αυτή είναι η απάντηση που πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας όταν ρωτούν γιατί. Επειδή όταν υπάρξει δικαιοσύνη για τον Floyd, θα είμαστε πραγματικά στο δρόμο μας για φυλετική δικαιοσύνη στην Αμερική", είπε συναισθηματικά φορτισμένος ο Biden στο βίντεο.

Λίγες στιγμές νωρίτερα ρώτησε: «Γιατί, σε αυτό το έθνος, πολλοί μαύροι Αμερικανοί - ξυπνούν γνωρίζοντας ότι θα μπορούσαν να χάσουν τη ζωή τους; "Γιατί η δικαιοσύνη δεν κυλάει σαν ποτάμι ούτε η νομιμότητα σαν ισχυρό ρεύμα; Γιατί;»

«Κυρίες και κύριοι - δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω», συνέχισε ο Biden. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτήν τη στιγμή σκεπτόμενοι ότι μπορούμε για άλλη μια φορά να απομακρυνθούμε από τον ρατσισμό που βλάπτει την ψυχή μας και από τη συστηματική κακοποίηση που μαστίζει ακόμα την αμερικανική ζωή».

Απευθυνόμενος στην οικογένεια Floyd, τους διαβεβαίωσε ότι το «μούδιασμα» του θα μετατραπεί, μέρα με τη μέρα, σεζόν μετά τη σεζόν, σε σκοπό».

Η ομιλία του πρώην αντιπροέδρου δέχθηκε χειροκροτήματα και καταφατικές απαντήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS