ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Ηλεκτρονική, ερωτική απάτη αξίας 130.000 ευρώ καταγγέλλει 43χρονη

Το θύμα από τη Θεσσαλονίκη είναι ακόμα μία περίπτωση του λεγόμενου Romance Scamming

Γιώργος Γκαρακλίδης

Στις μέρες μας ακόμη και ο τομέας της εξαπάτησης έχει στραφεί προς τη διαδικτυακή πύλη καθώς υπάρχουν καθημερινά αναρίθμητα θύματα του χαώδους ιντερνετικού κόσμου. Στην περίπτωση αυτή, η κακοτυχία «χτύπησε» την πόρτα μιας 43χρονης από τη Θεσσαλονίκη η οποία έπεσε θύμα του λεγόμενου Romance Scamming όπου κατάληξη είχε να χάσει το ποσό των 130.000 ευρώ. 

Η ιστορία έχει ως εξής: η 43χρονη γυναίκα άρχισε να διατηρεί διαδικτυακές σχέσεις με έναν αμερικανό «επιστήμονα» και πιο συγκεκριμένα έναν «γιατρό» ο οποίος εν μέσω της συζήτησής τους της αποκάλυψε πως ήταν «παγιδευμένος» στην Υεμένη όπου εργαζόταν και εξασκούσε το επάγγελμά του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Όταν η σχέση των δύο ανθρώπων έγινε πιο σοβαρή ο ίδιος της είχε πει πως επιθυμεί να πάει να τη βρεί στην Ελλάδα αλλά θα έπρεπε να «σπάσει» το συμβόλαιό του και για να γίνει αυτό θα έπρεπε να δώσει ένα ποσό ως αποζημίωση. Η 43χρονη πάνω στον ενθουσιασμό της τον βοήθησε στέλνοντάς του 130.000 ευρώ σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά. 

Όταν η 43χρονη άρχισε να υποψιάζεται ήταν ήδη πολύ αργά ενώ πια έχει καταφύγει στο δικαστήριο. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφτασε στα ίχνη μιας 36χρονης γυναίκας από την Αλβανία η οποία ενεπλάκη στην υπόθεση με σκοπό να αποσπάσει ποσά χρημάτων από την 43χρονη. Το πιο εξωφρενικό είναι οτι η 36χρονη από την Αλβανία δούλευε μαζί με την 43χρονη σε κατάλυμα για τουρίστες κάπου στη Βόρεια Ελλάδα οπότε τη γνώριζε και ήταν η ίδια η οποία είχε φέρει κοντά την 43χρονη και τον υποτιθέμενο γιατρό. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS