ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Καναδάς: Εκκενώθηκε η μεγαλύτερη πόλη λόγω της πυρκαγιάς

«Αν δεν βρέξει η φωτιά ενδέχεται να φθάσει στα περίχωρά της πόλης», δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος.

Μαρία Καραμάνου

Οι πυρκαγιές εξαπλώνονται ανεξέλεγκτες στον Καναδά, με το βορειοδυτικό τμήμα να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα. Συνολικά, πάνω από 230 πυρκαγιές καίνε σε αυτήν την περιοχή.

Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης, οι αρχές εξέδωσαν επείγουσα εντολή στους κατοίκους της περιοχής Γέλοουναϊφ, καλώντας τους να εκκενώσουν την πόλη μέχρι αύριο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα του Καναδά, και βρίσκεται σε απειλή από τις φλόγες των δασικών πυρκαγιών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος στα βορειοδυτικά εδάφη, Σέιν Τόμσον, δήλωσε ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά, ιδίως στην περιοχή της Γέλοουναϊφ. Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια "πραγματική απειλή", εξαναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν εντολή για την εκκένωση των 20.000 κατοίκων της πόλης μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Παρά το γεγονός ότι η πόλη δεν βρίσκεται ακόμα σε άμεσο κίνδυνο, υπάρχει η πιθανότητα η φωτιά να φτάσει στα περίχωρά της το επόμενο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον Σέιν Τόμσον που μίλησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου. Εάν οι κάτοικοι αποφασίσουν να παραμείνουν στην περιοχή μέχρι το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, υπάρχει το ενδεχόμενο να θέσουν σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και τους γύρω τους, πρόσθεσε ο υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της φετινής περιόδου πυρκαγιών, περίπου 168.000 άνθρωποι στον Καναδά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν βιαστικά τα σπίτια τους. Στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μια περιοχή με επιφάνεια διπλάσια από αυτήν της μητροπολίτικης περιοχής της Γαλλίας, καταμετρώνται 230 διάσπαρτα ενεργά μέτωπα πυρκαγιών.

Εξαιτίας της μεγάλης απόστασης μεταξύ των περιοχών, η διαδικασία εκκένωσης των χωριών με χρήση συμβατικών οδικών διαδρομών αποδείχθηκε ιδιαίτερα προβληματική. Όπως εξήγησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο αξιωματούχος Μάικ Γουέστγουικ, αναπτύχθηκαν μονάδες των ένοπλων δυνάμεων για να βοηθήσουν στην γρήγορη εκκένωση των κατοίκων μέσω αεροπορικών μέσων, λόγω της απόστασης που χωρίζει τις περιοχές.

Η φωτιά που έχει εξαπλωθεί στον Καναδά έχει οδηγήσει σε ενεργοποίηση των ένοπλων δυνάμεων για βοήθεια. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζάστιν Τριντό, ανέφερε χθες ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις είναι σε επαγρύπνηση προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους κατοίκους των Βορειοδυτικών Εδαφών. Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει δίπλα στους πολίτες, παρέχοντας τους απαραίτητους πόρους και βοηθώντας όσο μπορεί σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS