ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Κάρολος: Παραχώρησε τη θέση του στον αδερφό του

O μονάρχης, με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν του επιτράπηκε να δώσει το παρών σε ένα σημαντικό γεγονός, παραχωρώντας τη θέση του.

Μαρία Καραμάνου

Σε ένα ιστορικό γεγονός που ξεχωρίζει στην πλούσια ταπετσαρία των βρετανικών παραδόσεων, η Αλλαγή της Βασιλικής Φρουράς στο παλάτι του Buckingham τη Δευτέρα 8 Απριλίου, γράφτηκε στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Αυτό το αρχαίο τελετουργικό, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει κατοίκους και επισκέπτες του Λονδίνου με την ακρίβεια και την πειθαρχία του, έλαβε μια σπάνια διεθνή διάσταση καθώς γαλλικά στρατεύματα συμμετείχαν στην τελετή πλάι στους Βρετανούς στρατιώτες.

Την επίβλεψη της τελετής ανέλαβαν ο πρίγκιπας Edward και η σύζυγός του Sophie, η δούκισσα του Εδιμβούργου, μαρτυρώντας τη σημαντικότητα της στιγμής. Η συμμετοχή τους ήρθε ως αντικατάσταση του βασιλιά Κάρολου, ο οποίος λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, επισφραγίζοντας τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμοστικότητα της βασιλικής οικογένειας στις νέες πραγματικότητες.

Η συμμετοχή γαλλικών στρατευμάτων στην Αλλαγή της Φρουράς δεν αποτελεί μόνο ένα ιστορικό γεγονός, αλλά και ένα ισχυρό σύμβολο της βαθιάς φιλίας και της στενής συνεργασίας μεταξύ της Βρετανίας και της Γαλλίας. Αυτή η ενέργεια αναδεικνύει την παγκόσμια διάσταση της βρετανικής μοναρχίας και το ανοιχτό πνεύμα της στην προώθηση μηνυμάτων ενότητας και αλληλεγγύης.

Η εκδήλωση αυτή, με την επιβλητική παράδοση και το σύγχρονο πνεύμα, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς οι παραδόσεις μπορούν να ανανεώνονται και να παραμένουν σημαντικές για τις νέες γενιές. 

Η ημέρα συμβόλιζε την 120η επέτειο από την υπογραφή μιας σημαντικής διπλωματικής συμφωνίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας. Παρότι δεν πρόκειται για μια επίσημη συμμαχία, αυτή η συμφωνία έθεσε τις βάσεις για μια μακροχρόνια διπλωματική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία εορτάζεται και αναγνωρίζεται από τις δύο κυβερνήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του 2024. 

Ενώ οι Δούκας και Δούκισσα του Εδιμβούργου παρακολουθούσαν την τελετή στο Λονδίνο, ο πρόεδρος Emmanuel Macron επέβλεπε μια αντίστοιχη τελετή στο παλάτι του Ελυσίου. Η παρουσία τους σε αυτές τις εκδηλώσεις επιβεβαιώνει τη σημασία και τη συνέχιση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, ακόμα και σε περιόδους προσωπικών ή πολιτικών δυσκολιών.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS