ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Lizzo: Αποκαλεί τις καταγγελίες εις βάρος της «ψευδείς»

Η δημόσια απάντηση της Lizzo.

Μαρία Καραμάνου

Η διάσημη ποπ σταρ Lizzo αντιμετωπίζει κατηγορίες από τρεις πρώην χορεύτριές της για σεξουαλική παρενόχληση και δημιουργία εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος. Η ίδια έχει απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τες ως "ψευδείς" και δηλώνοντας πως αυτές οι τελευταίες ημέρες ήταν "πολύ δύσκολες και συντριπτικά απογοητευτικές".

Οι καταγγελίες που κατατέθηκαν κατά της τραγουδίστριας περιλαμβάνουν επίσης κατηγορίες για διακρίσεις βασισμένες στη φυλή και τη θρησκεία, καθώς και για ρατσιστικές συμπεριφορές, όπως το body shaming.

Εντούτοις, η καλλιτέχνης εξέφρασε την αντίθεσή της στο να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες, καθώς τις θεωρεί απίστευτα αναίτιες και υπερβολικές.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η μήνυση προσδίδει ανησυχίες για διάφορες μορφές κακοποίησης στον εργασιακό χώρο, και η διερεύνησή της απαιτεί σοβαρή αντιμετώπιση και διαφάνεια, προκειμένου να αποκατασταθεί το κλίμα εργασίας και να εξασφαλιστεί η δικαιοσύνη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Οι Arianna Davis, Crystal Williams και Noelle Rodriguez έχουν καταγγείλει όχι μόνο τη Lizzo, αλλά και την επικεφαλής της χορευτικής ομάδας και της εταιρείας παραγωγής της Big Grrrl Big Touring (BGBT).

Η κ. Davis και η κ. Williams απολύθηκαν από την ομάδα, ενώ η Rodriguez παραιτήθηκε αργότερα λόγω της μεταχείρισης των συναδέλφων της που καταγγέλλεται. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι τις είχαν πιέσει να συμμετάσχουν σε σόου με περιεχόμενο σεξ και να έχουν επιθετική συμπεριφορά προς τους χορευτές στα σόου μεταξύ των ετών 2021 και 2023.

Η αγωγή, που κατατέθηκε στο Λος Άντζελες, αναφέρει περιστατικά που δείχνουν πώς οι χορεύτριες υποβλήθηκαν σε ανεπίτρεπτες συνθήκες εργασίας και σεξουαλικής παρενόχλησης κατά την διάρκεια των περιοδειών της Lizzo.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται στο προσκήνιο με στόχο να διασφαλίσουν ότι άλλοι χορευτές που συνεργάζονται με τη Lizzo δεν θα βιώσουν τα ίδια αρνητικά γεγονότα. Η δικαστική διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αναγκαία προκειμένου να διασφαλιστεί η δικαιοσύνη και να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η Lizzo, μέσω μίας ανάρτησης της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram δήλωσε πως, «Αυτές οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ δύσκολες και συντριπτικά απογοητευτικές. Η εργασιακή ηθική, η ηθική και ο σεβασμός μου έχουν αμφισβητηθεί. Ο χαρακτήρας μου έχει επικριθεί. Συνήθως επιλέγω να μην απαντώ σε ψευδείς ισχυρισμούς, αλλά αυτοί είναι τόσο απίστευτοι όσο ακούγονται και πολύ εξωφρενικοί για να μην απαντηθούν. Αυτές οι συγκλονιστικές ιστορίες προέρχονται από πρώην υπαλλήλους που έχουν ήδη παραδεχτεί δημόσια ότι τους είπαν ότι η συμπεριφορά τους στην περιοδεία ήταν ακατάλληλη και αντιεπαγγελματική».

Συνέχισε αναφέροντας, «Ως καλλιτέχνης, ήμουν πάντα πολύ παθιασμένη με αυτό που κάνω. Παίρνω τη μουσική και τις ερμηνείες μου στα σοβαρά γιατί στο τέλος της ημέρας θέλω μόνο να βγάλω την καλύτερη τέχνη που αντιπροσωπεύει εμένα και τους θαυμαστές μου. Με το πάθος έρχεται η σκληρή δουλειά και τα υψηλά πρότυπα. Μερικές φορές πρέπει να πάρω δύσκολες αποφάσεις, αλλά ποτέ δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω κάποιον να αισθάνεται άβολα ή σαν να μην τον εκτιμούν ως σημαντικό μέρος της ομάδας. Δεν είμαι εδώ για να με βλέπουν ως θύμα, αλλά ξέρω επίσης ότι δεν είμαι ο κακός που με έχουν παρουσιάσει οι άνθρωποι και τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες. Είμαι πολύ ανοιχτή με τη σεξουαλικότητά μου και να εκφράζομαι, αλλά δεν μπορεί να δεχτώ ή να επιτρέψω στους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν αυτή τη διαφάνεια για να με κάνουν να είμαι κάτι που δεν είμαι».

Έκλεισε αποκαλύπτοντας ότι, «Δεν υπάρχει τίποτα που να παίρνω πιο σοβαρά από τον σεβασμό που αξίζουμε ως γυναίκες στον κόσμο. Ξέρω πώς είναι να ντρέπεσαι για το σώμα σου σε καθημερινή βάση και δεν θα επέκρινα ούτε θα απέλυα ποτέ έναν υπάλληλο λόγω του βάρους του. Είμαι πληγωμένη, αλλά δεν θα αφήσω την καλή δουλειά που έχω κάνει στον κόσμο να επισκιαστεί από αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν να με υποστηρίξουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS