ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Louis Gossett:Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός

Πρόκειται για τον πρώτο μαύρο ηθοποιό που έλαβε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.

Μαρία Καραμάνου

Ο διάσημος ηθοποιός Louis Gossett Jr., που κέρδισε το Όσκαρ και ήταν γνωστός για τις εμβληματικές ταινίες «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν» και «Iron Eagle», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών. Η είδηση του θανάτου του δόθηκε στη δημοσιότητα από την κόρη του, αλλά ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί τα αίτια του θανάτου.

«Με βαθιά μας λύπη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας πέθανε σήμερα το πρωί. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για τα συλλυπητήριά τους αυτή τη στιγμή. Παρακαλώ σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής», έγραφε η δήλωση της οικογένειας, την οποία κοινοποίησε στενός συνεργάτης του ηθοποιού.

Ο Louis Gossett Jr. γεννήθηκε στις 27 Μαΐου 1936 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο πρώτος του ρόλος στο Broadway ήταν όταν ήταν μόλις 15 ετών, όταν ενσάρκωσε τον κεντρικό χαρακτήρα στην παράσταση «Take A Giant Step». Από εκεί, ο Gossett εξελίχθηκε στην τέχνη της υποκριτικής, με τα μάτια του στραμμένα στο Hollywood, παρακολουθώντας μαθήματα δίπλα σε εικονικές φιγούρες όπως η Marilyn Monroe και ο Martin Landau.

Αλλά το να είσαι μαύρος ηθοποιός δεν ήταν εύκολο, όπως τόνιζε πάντα, λέγοντας, «Έπρεπε να μάθω πραγματικά τη σημασία του τι χρειάζεται για να επιβιώσεις σε αυτή την πόλη και έπρεπε να συμπεριφέρομαι σαν να ήμουν δεύτερης κατηγορίας. Έπρεπε να καταπιώ το βάρος του να είμαι Αφροαμερικανός στην Αμερική». 

Η ενεργή καριέρα του Gossett ξεκίνησε στη δεκαετία του 1960, με εμφανίσεις τόσο σε θεατρικές παραγωγές όσο και σε τηλεοπτικές σειρές. Το 1961, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με την ταινία «A Raisin in the Sun». Ακολούθησαν πολλές ταινίες, αλλά αντιμετώπισε δυσκολίες στην απόκτηση σημαντικότερων ρόλων. Απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα για τον ρόλο του ως Fiddler στην τηλεοπτική μίνι σειρά «Roots» (1977), για τον οποίο κέρδισε βραβείο Emmy.

Το 1982, κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν», έτσι έγινε ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που απέσπασε αυτή τη διάκριση.

Ο ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη το 2010 και επέλεξε να ανακοινώσει την κατάστασή του με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινό, ιδιαίτερα τους Αφροαμερικανούς άνδρες, για τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων και της έγκαιρης θεραπείας σε περιπτώσεις καρκίνου. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατός του, άνθρωποι από όλο το φάσμα του χώρου του θεάματος και όχι μόνο εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS