ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μαρόκο: Μωρό γεννήθηκε λίγα λεπτά πριν τον φονικό σεισμό

Η οικογένεια εγκατέλειψε το νοσοκομείο σχεδόν αμέσως μετά τον τοκετό

Μαρία Σάββα

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 7 Ρίχτερ που συγκλόνισε την περιοχή του Μαρόκου, νοτιοδυτικά της πόλης του Μαρακές, ο αριθμός των θυμάτων συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, καταγράφονται 2.497 νεκροί και 2.476 τραυματίες.

Μέσα στην τραγωδία που κυριαρχεί αυτές τις τελευταίες 24 ώρες, και συγκεκριμένα λίγο πριν από τον καταστροφικό σεισμό, μία γυναίκα με το όνομα Khadija γέννησε το παιδί της. Παρά τη γέννα της τη νύχτα της Παρασκευής σε νοσοκομείο του Μαρακές, η ίδια και η οικογένειά της βρέθηκαν σε μια απελπιστική κατάσταση καθώς έπρεπε να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο λίγες ώρες μετά τη γέννηση του παιδιού. Ο λόγος ήταν ότι το νοσοκομείο δεν ήταν ασφαλές εξαιτίας του κινδύνου νέων σεισμών.

Η οικογένεια βγήκε από το νοσοκομείο, προσπαθώντας να βρει ένα ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι της, αλλά δυστυχώς, οι δρόμοι είχαν κλείσει λόγω κατολισθήσεων. Έτσι, η οικογένεια δεν μπόρεσε να φτάσει στον προορισμό της, στο Ταντάρτ, που απέχει περίπου 65 χιλιόμετρα από το Μαρακές. Συνεπώς, βρέθηκαν όλοι μαζί σε μια προσωρινή σκηνή, σε ένα πρόχειρο καταυλισμό που είχε δημιουργηθεί στο χωριό Ασνί από τους επιζώντες.

Η Khadija καταγγέλλει ότι «δεν έχει λάβει καμία βοήθεια από τις αρχές», ενώ από το Σάββατο κατάφεραν να προμηθευτούν τα βασικά, όπως αλλαξιές ρούχα για το μωρό. «Ζητήσαμε από κάποιους κατοίκους σε αυτό το χωριό να μας δώσουν κουβέρτες, για να έχουμε κάτι να μας προστατεύει. Δεν έχουμε τίποτα παρά μόνο την πίστη μας στο Θεό», δήλωσε κρατώντας το μωρό της και προσπαθώντας να προστατευτεί από τον έντονο ήλιο κάτω από ένα κομμάτι μουσαμά.

Η αγωνία για την εντοπισμό άλλων επιζώντων συνεχίζεται, ενώ οι ίδιοι προσπαθούν να προσφέρουν βοήθεια στους εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, τα οποία μετατράπηκαν σε ερείπια, 48 ώρες μετά τον σεισμό που κόστισε τη ζωή σε περίπου 2.500 ανθρώπους.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS