ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πλείστοι επαγγελματίες υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι νέοι ηλικιακά.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα μόνο οι μισοί επαγγελματίες υγείας οι οποίοι εργάζονται στα κρατικά νοσηλευτήρια παγκύπρια έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Αυτό ανέφερε στην «Κ» ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου. Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί,  δεν έχουν μέχρι στιγμής εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ενδεικτικά, όπως πληροφορούμαστε, στο νοσοκομείο αναφοράς της Κύπρου το ποσοστό των επαγγελματιών υγείας που έχει εμβολιαστεί είναι κάτω του 35%.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πλείστοι επαγγελματίες υγείας που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι νέοι ηλικιακά. 

Έπειτα από τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μακάρειο νοσοκομείο που αφορούν μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Χαριλάου τονίζει ότι ναι μεν ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, ωστόσο, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι το μοναδικό «όπλο» για την καταπολέμηση της πανδημίας. 

«Προσπαθούμε με στοχευμένες ενέργειες βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα να ενημερώσουμε όλους για τη σημασία του εμβολιασμού», σημειώνει ο κ. Χαριλάου.

Από την πλευρά του ο συντονιστής, γιατρός της μονάδας COVID-19 στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Δρ Χρήστος Κυπρή σημείωσε η σημασία του εμβολιασμού τονίζοντας ότι εάν τα άτομα που δεν εμβολιάζονταν μέχρι σήμερα στην Κύπρο νοσούσαν, θα είχαμε γύρω στους 2,000 θανάτους.

Πηγή: kathimerini.com.cy

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ