ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Ο Leonardo DiCaprio «δανείζει» τη φωνή του στη νέα μίνι σειρά «Whose Vote Counts, Explained», η οποία δίνει μία εικόνα για τη σημασία των εκλογών.

Η σειρά δημιουργήθηκε μέσω της συνεργασίας της Vox Media, του Netflix, και της Appian Way Productions του Leonardo DiCaprio

Ο ηθοποιός είναι ο ένας από τους αφηγητές, ενώ στη σειρά το ρόλο του αφηγητή έχουν επίσης ο John Legend και η Selena Gomez.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα τρία επεισόδια γίνεται αναφορά στο δικαίωμα ψήφου, τα χρήματα και την πολιτική, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το σύστημα νοθεύεται από το gerrymandering και αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα.

Σε κάποιο σημείο της σειράς ο DiCaprio μιλάει για την ιστορία των εκλογών.

«Το 1776, η ψήφος ήταν προνόμιο, σχεδόν αποκλειστικά για τους λευκούς με περιουσία», λέει ο Leonardo

Στη συνέχεια, δύο ψηφοφόροι λένε: «Στο ιδρυτικό σύνταγμα, δεν θα βρείτε καμία αναφορά για το δικαίωμα ψήφου. Αυτό το δικαίωμα υπήρξε πεδίο μάχης στην αμερικανική δημοκρατία. Εάν η ψήφος σας δεν είχε σημασία, γιατί τότε υπάρχουν τόσα πολλά συστήματα και άνθρωποι που προσπαθούν τόσο σκληρά για να σας αποτρέψουν από το να πάτε να ψηφίσετε;».

Στη συνέχεια, ο DiCaprio λέει: «Όλοι μας μπορεί να έχουμε γεννηθεί ίσοι. Αλλά δεν θα είμαστε ποτέ ίσοι μέχρι να ψηφίσουμε όλοι. Μην περιμένετε λοιπόν».

Η σειρά έκανε πρεμιέρα χθες 28 Σεπτεμβρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ