ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μπάκιγχαμ: Σπάει το πρωτόκολλο με την Middleton

Η αλλαγή που σκέφτεται να κάνει το παλάτι για τις εξ αγχιστείας γαλαζοαίματες, Kate Middleton και βασίλισσα.

Μαρία Καραμάνου

Μια σημαντική ιστορία ετοιμάζεται να γραφτεί από τη βασίλισσα Καμίλα και την Kate Middleton, καθώς το Παλάτι του Μπάκιγχαμ εξετάζει για πρώτη φορά στην ιστορία της βρετανικής μοναρχίας την αναβάθμιση των δύο εξ αγχιστείας γαλαζοαίματων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, ο περιορισμένος αριθμόε των γαλαζοαίματων μελών της οικογένειας και η γήρανση πολλών εξ αυτών οδήγησε το παλάτι να εξετάσει την δυνατότητα επιτάχυνσης της διαδικασίας απονομής τιμητικών διακρίσεων εκ μέρους του βασιλιά.

Βάσει του βασιλικού πρωτοκόλλου, μόνο οι υψηλόβαθμοι εκ γενετής γαλαζοαίματοι έχουν το δικαίωμα να απονέμουν τιμητικές διακρίσεις εκ μέρους του βασιλιά. Η απόφαση αυτή, που φέρνει την οικογένεια του πρίγκιπα Κάρολου και της Kate σε μια νέα προνομιούχα θέση, διασφαλίζει τη συνέχιση της βασιλικής παράδοσης και την προσαρμογή της στις σύγχρονες ανάγκες και πραγματικότητες.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία έχει διατηρήσει χαμηλό προφίλ από την περίοδο των Χριστουγέννων, αναρρώνει από μια μυστηριώδη επέμβαση στην κοιλιακή χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού, αναμένεται να επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντα μετά το Πάσχα. Η Kate υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο πολυτελές ιδιωτικό νοσοκομείο London Clinic στο κέντρο του Λονδίνου στις 16 Ιανουαρίου. Η αυστηρή στάση των βρετανικών ανακτόρων σχετικά με την υγεία της έχει προκαλέσει διάφορες φήμες και σχόλια, και έχει δώσει αφορμή για διάφορα σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας, που διαδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης. 

Μεταξύ άλλων, οι θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν υποστηρίζουν διάφορα σενάρια σχετικά με την υγεία της πριγκίπισσας. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν την πιθανότητα ενός νευρικού κλονισμού, την πιθανότητα διαζυγίου με τον διάδοχο του θρόνου, την ανάρρωση από επέμβαση ανόρθωσης γλουτών, ή ακόμα και τη νόσο του Κρον. 

Η πανδημία έχει αφήσει πίσω της πληθώρα απονομών τιμητικών διακρίσεων, με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ο βασιλιάς Κάρολος, διαγνώστηκε με καρκίνο στις 5 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να ελαττώσει σημαντικά τις δημόσιες εμφανίσεις του. Ο πρίγκιπας Άντριου έχει αποκλειστεί από τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο του Αμερικανού παιδόφιλου Έπσταιν. Όσον αφορά τον πρίγκιπα Harry, από τότε που εγκατέλειψε τα βρετανικά ανάκτορα το 2020 και μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες με την οικογένειά του, φαίνεται πως οι πιθανότητες για επαναφορά σε βασιλικά καθήκοντα έχουν μειωθεί σημαντικά.

Η απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου έχει περιορίσει τα εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε επτά, συγκεκριμένα τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα, τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, την πριγκίπισσα Άννα, καθώς και τον δούκα και τη δούκισσα του Εδιμβούργου. Μετά την αποκάλυψη ότι το παλάτι εξετάζει τη δυνατότητα απονομής τιμητικών διακρίσεων από τη βασίλισσα Καμίλα και τη μελλοντική βασίλισσα Kate, ανακύκλωσαν διαφορετικές αντιδράσεις στους βασιλικούς κύκλους.

Ορισμένοι υποδέχθηκαν με χαρά την είδηση, ενώ άλλοι εξέφρασαν αντίθεση. Φόβοι περιστρέφονται γύρω από την ικανότητα της μοναρχίας να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της σε αυτό το πλαίσιο. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, που διατυπώνουν αμφιβολίες για την ιδέα της απονομής τιμητικών διακρίσεων από μη εκ γενετής γαλαζοαίματα μέλη της βασιλικής οικογένειας. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS