ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

O κορωνοϊός και το «success story» της Σλοβακίας

Δέσποινα Άσπρου

Μέχρι σήμερα, έχει γίνει ξεκάθαρο πως η Σλοβακία είναι σίγουρα μια από τις χώρες που αξίζουν αντιγραφή όσο αφορά την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αφού μετρά μόλις 27 θανάτους και 1.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας της;

Καταρχάς να πούμε πως μυστικό επιτυχίας δεν υπάρχει, αφού τα πράγματα όσο αφορά τον κορωνοϊό είναι ασαφής. Ωστόσο όπως αναφέρουν ειδικοί το success story της χώρας, οφείλεται κυρίως σε τρεις παράγοντες.

Ο πρώτος και ίσως ο βασικότερος, έχει να κάνει με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Τόσο η πρόεδρος Zuzana Čaputová όσο και η κυβέρνησή της, αποφάσισαν να φορέσουν μάσκες και γάντια ήδη από τα μέσα Μαρτίου – μία εβδομάδα αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Σλοβακία και αρκετά πριν καταστεί σαφές από τον Οργανισμό Υγείας πως η χρήση τους είναι απαραίτητη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι πολίτες της χώρας να αντιγράψουν το παράδειγμά τους.

Στην συνέχεια, η Σλοβακία μέσα από μια καμπάνια εκστρατείας έστειλε το μήνυμα «Προστατεύοντας τους άλλους, προστατεύεις τον εαυτό σου... Η μάσκα δεν είναι ντροπή και μας βοηθάει όλους» και όπως φαίνεται, πέτυχε ακριβώς αυτό που στόχευε.

Τέλος, καθοριστικό ρόλο είχε και η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει γρήγορα lockdown - πιο συγκεκριμένα αυτό έγινε μόλις 10 μέρες μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS