ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

O Trump επέλεξε την Amy Coney Barrett για το Ανώτατο Δικαστήριο

Η Barrett, Καθολική 48 ετών, ορίστηκε από τον Trump στο 7ο Αμερικανικό Εφετείο του Σικάγο το 2017 και είναι γνωστή για τις συντηρητικές θρησκευτικές απόψεις της

newsroom must

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε ότι ορίζει ως υποψήφια την Amy Coney Barrett για να καλύψει την κενή θέση της εκλιπούσας Ruth Baden Ginsburg στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

«Αυτός είναι ο τρίτος μου διορισμός (στο Ανώτατο Δικαστήριο) και είναι μια υπέροχη στιγμή», είπε ο κ. Trump από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

«Απόψε, έχω την τιμή να διορίσω μια από τις πιο λαμπρές και ταλαντούχες νομικούς της χώρας στο Ανώτατο Δικαστήριο» συμπλήρωσε, τονίζοντας την «ακλόνητη πίστη» του στο Σύνταγμα.

«Θα είσαι φανταστική» είπε απευθυνόμενος στην κ. Barrett, η οποία στεκόταν στο πλευρό του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

Ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ προέβλεψε μια «ταχεία» έγκριση της υποψηφιότητας Barrett από τη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν την πλειοψηφία.

«Αγαπώ τις Ηνωμένες Πολιτείες και αγαπώ το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε η κ. Barrett σε σύντομη δήλωσή της, αποτίοντας φόρο τιμής στην Ruth Baden Ginsburg

Η κ. Barrett, Καθολική 48 ετών, ορίστηκε από τον κ. Trump στο 7ο Αμερικανικό Εφετείο του Σικάγο το 2017 και είναι γνωστή για τις συντηρητικές θρησκευτικές απόψεις της. Υπενθυμίζεται πως οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν ισόβια θητεία.

Σε μια πρώτη του αντίδραση, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, Joe Biden, κάλεσε τη Γερουσία των ΗΠΑ να μην εγκρίνει την τοποθέτηση της κ. Barrett πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου επιλέγονται από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ωστόσο ο διορισμός τους πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία.

Εφόσον η κ. Barrett καλύψει την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι συντηρητικοί δικαστές θα έχουν πλειοψηφία έξι έναντι τριών.

Πηγή: Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS