ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Οι 10 πλουσιότεροι στον κόσμο

Ένα top 10 με αμύθητη αξία.

Γιώργος Γκαρακλίδης

Όπως και να το κάνουμε οι πλούσιοι τραβούν τα βλέμματα και συμπεριλαμβάνεται στην ανθρώπινη ψυχολογία, ας είμαστε ειλικρινείς. Είναι φανερό πως το να αποκτάς τόσα χρήματα είναι συνυφασμένο με δόξα, φήμη και κυρίως δύναμη. Το δημοφιλές περιοδικό επιχειρήσεων, οικονομίας και επενδύσεων ονόματι Forbes κάνει συχνά λόγο για τους ανθρώπους που κρατάνε τα ηνία του επιχειρηματικού κόσμου και αυτή τη φορά αυτών που διαθέτουν το μεγαλύτερο εύρος χρημάτων. Εμείς με τη σειρά μας, σας παραθέτουμε πιο κάτω το top 10 των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο αυτή τη στιγμή:'

1.Elon Musk
Ο 50χρονος επιχειρηματίας έχει στη διάθεσή του το αστρονομικό ποσό των 219 δισ. δολαρίων κάτι που τον κατατάσσει στην πρώτη θέση της λίστας και εκθρονίζει τον Jeff Bezos ο οποίος μεσουρανούσε στη συγκεκριμένη θέση για τέσσερα συναπτά έτη. 

2. Jeff Bezos 
Ο γνωστός επιχειρηματίας που ίδρυσε την Amazon «έπεσε» στο νούμερο 2 αλλά παρ' όλ' αυτά το ποσό των 171 δισ. δολαρίων δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. 

3. Bernard Arnault 
Ο Γάλλος επενδυτής, και συλλέκτης έργων τέχνης είναι αυτό που λέμε το σύμβολο του πλούτου. Παράλληλα και πιο ενεργά είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας πολυτελείας σε ολόκληρο τον κόσμο ονόματι LVMH. Όλες του οι δραστηριότητες του έχουν αποφέρει το ποσό των 158 δισ. δολαρίων και την τρίτη θέση στη λίστα. 

4.Bill Gates
Λογικά θα τον έχουν ακούσει οι περισσότεροι σε διάφορες θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν. Ο ιδρυτής της Microsoft κατάφερε να αποκτήσει μύριες άλλες πηγές εσόδων κάτι που τον κατέταξε στην τέταρτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στην υφήλιο με έσοδα ύψους 129 δισ. δολάρια. 

5.Warren Buffet 
Ο Αμερικανός μεγιστάνας είναι περισσότερο γνωστός για τις επενδυτικές του κινήσεις και τη φιλανθρωπία του. Κινήσεις δηλαδή που του απέφεραν μέχρι στιγμής 118 δισ. δολάρια. 

 

6.Larry Page
Ο σινιδρυτής της μηχανής αναζήτησης Google καθώς και η τεράστια φιγούρα του επιχειρηματικού κόσμου Larry Page αποτελεί έμπνευση για πολλούς επίδοξους επιχειρηματίες. Έχει κι αυτός πολλές πηγές εσόδων και δημιούργησε τα πάντα μέσα από μια σειρά προσπαθειών και ανέλιξης που καθόρισαν το μέλλον του και τις τσέπες του που έχουν γεμίσει με 111 δισ. δολάρια. 

 7.Sergey Brin 
Ο Ρωσοαμερικανός επιχειρηματίας, μηχανικός υπολογιστών και συνάδελφος του πιο πάνω καθώς τυγχάνει σινιδρυτής της Google φέρεται να έχει κατακτήσει τον επιχειρηματικό κόσμο το ίδιο καλά με τα 107 δισ. δολάρια που έχει στην κατοχή του. 

8. Larry Ellison
Ο ιδρυτής της Oracle έχτισε μια αυτοκρατορία ισάξια των 106 δισ. δολαρίων και μαζί με αυτά έχει χτίσει και μια υγιή σχέση με όσους συνεργάζεται, καθιστώντας τον ένα παράδειγμα προς μίμιση προς τη δόξα και την επιτυχία. 

9. Steve Ballmer
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft και ιδιοκτήτης της ομάδας του NBA, Los Angeles Clippers βλέπει τα κέρδη του να αυξάνονται συνεχώς και χωρίς σταματημό, καρπός των κόπων του καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας του. Τα 91, 4 δις. δολάρια αποτελούν την περιουσία που διαθέτει σήμερα.

10. Mukesh Ambani
Γνωστός και ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία ο Mukesh Ambani ο 64χρονος επιχειρηματίας από την Ινδία βρίσκεται πίσω από έναν όμιλο εταιρειών που περιλαμβάνει επιχειρήσεις με πετρέλαια και τηλεπικοινωνίες και τα ταμεία του μετράνε 90, 7 δισ. δολάρια. 

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS