ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι 4 βασιλικές οικογένειες με τα μεγαλύτερα σκάνδαλα

Ανάμεσα τους βρίσκονται η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας και του Μονακό.

Μαρία Καραμάνου

Οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης αποτελούν έναν πηγαίο τόπο ενδιαφέροντος για πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως. Με μια παράδοση που χρονολογείται αιώνες, οι βασιλικές οικογένειες συχνά βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας και των συζητήσεων. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε οικογένεια, έτσι και στον κόσμο της βασιλείας, συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που προκαλούν ενδιαφέρον και αναστάτωση.

Photo By VistaCreate

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήσεις για σκάνδαλα, αφαίρεση τίτλων τιμής και θέματα που αφορούν στη νομική και κοινωνική θέση των μελών των βασιλικών οικογενειών έχουν πάντα ενδιαφέρον. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πιο πρόσφατα επεισόδια που έχουν συμβεί στις 4 αγαπημένες μας βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, προσδίδοντας μια νέα διάσταση στη ζωή τους.

Οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης αποτελούν έναν θεσμό που συνδυάζει την παράδοση, την ιστορία, και τον πολιτισμό με τη σύγχρονη κοινωνία. Ωστόσο, παρά την εικόνα της αριστοκρατίας και της φιλανθρωπίας που προβάλλεται δημόσια, οι βασιλικές οικογένειες κρύβουν πίσω από τα παλάτια και τα φωτογραφικά φλας πολλά σκάνδαλα και μυστικά.

1.Βασιλική Οικογένεια Της Αγγλίας

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας αποτελεί έναν παγκοσμίως γνωστό θεσμό, με μια μακρά ιστορία που πολλές φορές έχει σημαδευτεί από σκάνδαλα και επεισόδια που κρατούν το ενδιαφέρον του κοινού. Από την περίοδο του βασιλιά Εδουάρδου μέχρι τη σύγχρονη εποχή, η βασιλική οικογένεια διατηρεί τον χαρακτήρα της παραμυθένιας, αλλά και περίπλοκης πραγματικότητας.

Το βιβλίο του πρίγκιπα Harry και το ντοκιμαντέρ στο Netflix έφεραν τα φώτα της δημοσιότητας σε ζητήματα όπως η σχέση του με τη βασίλισσα Ελισάβετ και οι εμπειρίες του με τη στρατιωτική του θητεία. Παράλληλα, η απόφαση του πρίγκιπα Εδουάρδου, θείου του Harry, να παραιτηθεί από τον θρόνο για να παντρευτεί τη διαζευγμένη Wallis Simpson είχε συγκλονίσει την Αγγλία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Photo By @princegeorge.dukeofkent On Instagram - 

Με την παραίτησή του για να παντρευτεί τη Wallis, συνέτριψε τα παραδοσιακά πρότυπα και άλλαξε την πορεία της μοναρχίας. Αυτή η απόφαση τον οδήγησε να αποχωρήσει από τον θρόνο, ενώ η αδερφή του, η βασίλισσα Ελισάβετ, ανέλαβε τα καθήκοντα της ως κεντρική φιγούρα της βασιλικής οικογένειας.

Τα σκάνδαλα που συνοδεύουν τη βασιλική οικογένεια δεν περιορίζονται μόνο σε επίσημες υποθέσεις, αλλά και σε προσωπικά θέματα που γίνονται αντικείμενο δημόσιας συζήτησης. Η σχέση του Harry με τη Meghan Markle έχει ανοίξει πολλά ερωτηματικά, καθώς η Meghan έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής και των κριτικών του κοινού.

Photo By @_meghanmarkle_be On Instagram

Η ιστορία της σχέσης της αδερφής της βασίλισσας Ελισάβετ με τον παντρεμένο αξιωματικό Peter Townsend αντιπροσωπεύει ένα από τα πρώτα σκάνδαλα που έπρεπε να αντιμετωπίσει. Η Ελισάβετ, υποκείμενη στα πρωτόκολλα και τις παραδόσεις, δεν έδωσε την έγκρισή της για τον γάμο της αδερφής της με τον Peter. Αυτό το γεγονός προκάλεσε πόνο στην αδερφή της, η οποία δεν βρήκε ποτέ την αληθινή αγάπη στη ζωή της. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη οικογενειακά σκάνδαλα, κυρίως κατά τις δεκαετίες του '80 και '90. Ο γάμος του γιου της, Κάρολου, με την πριγκίπισσα Diana, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον από τα media, από την αρχή μέχρι το πολύπλοκο διαζύγιό τους. Η συνέντευξη της Diana, όπου αναφέρθηκε στον «γάμο με τρεις», αποκάλυπτε την πίεση και τη δυσαρέσκειά της στον γάμο.

Photo By @_diana_spencer_1961_ On Instagram

Το διαζύγιο της κόρης της, Anna, και του πρίγκιπα Andrew από τη Sarah Ferguson προκάλεσε επίσης αναστάτωση, ιδίως λόγω των αμφιλεγόμενων εξώφυλλων μεταξύ της Ferguson και του άλλου της συντρόφου. Ο πρίγκιπας Andrew, τα τελευταία χρόνια, συνδέθηκε με το σκάνδαλο Epstein, που επιδείνωσε την εικόνα του.

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος από το 2020 και μετέπειτα. Το ζευγάρι του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle προκάλεσε αίσθηση όταν αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντα και να μετακομίσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η συνέντευξή τους στην Oprah αποκάλυψε διάφορα, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων ρατσισμού και εντάσεων με τη βασιλική οικογένεια.

2.Βασιλική Oικογένεια Της Δανίας

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας απολαμβάνει μεγάλη δημοφιλία στη χώρα της, και η μονάρχης Margrethe αποτελεί μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία, ενώ είναι και η μοναδική γυναίκα που φορά το «Στέμμα». Γνωστή και ως «θεία Daisy», η Margrethe έχει συγγενικές σχέσεις με πολλές βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Photo By @detdanskekongehus On Instagram

Το ενδιαφέρον του κοινού επικεντρώθηκε στη βασιλική οικογένεια της Δανίας όταν ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Frederick, παντρεύτηκε τη Mary, μια «κοινή θνητή». Η ιστορία τους ξεκίνησε στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν συναντήθηκαν σε ένα μπαρ. Η Mary, πρώην στέλεχος marketing, αφιέρωσε τον εαυτό της στην εργασία στην Ευρώπη για να είναι κοντά στον πρίγκιπα. Το ζευγάρι έζησε στο Παρίσι πριν μετακομίσει στην Κοπεγχάγη.

Photo By @detdanskekongehus On Instagram

Η πριγκίπισσα Mary της Δανίας ανέλαβε μια σημαντική πορεία προσαρμογής στον ρόλο της, αρνούμενη την υπηκοότητά της, μαθαίνοντας τη γλώσσα και καταφέρνοντας να αποκτήσει την αγάπη του λαού. Ο γάμος της με τον πρίγκιπα Frederick πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου του 2004, και έκτοτε έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Photo By @detdanskekongehus On Instagram

Τον περασμένο χρόνο, λίγους μήνες πριν από το 2022, η βασίλισσα Margrethe προκάλεσε προσοχή καθώς αποφάσισε να αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους από τα παιδιά του δεύτερου γιου της, χρησιμοποιώντας τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Monpezat. Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις στην κοινή γνώμη και να προσθέσει νέα κεφάλαια στην ιστορία της βασιλικής οικογένειας της Δανίας.

3.Βασιλική Οικογένεια Της Ισπανίας

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας έχει βρεθεί στο επίκεντρο διαφόρων σκανδάλων που έχουν συζητηθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο. Ένα από τα πιο σημαντικά σκάνδαλα αφορά τον πρώην βασιλιά Juan Carlos, ο οποίος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον θρόνο του λόγω ερωτικών και πολιτικών σκανδάλων.

Aντιμετώπισε ερευνητικές εξελίξεις σχετικά με χρηματικά ποσά που λάμβανε από τη Σαουδική Αραβία μέσω offshore λογαριασμού για συμβάσεις κατασκευής τρένων υψηλής ταχύτητας. Επίσης, αντιμετώπισε έρευνα από τους εισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας σχετικά με πιθανή φοροαποφυγή και ξέπλυμα χρήματος.

Photo By @queenletizia On Instagram

Η παραίτηση και η αποχώρηση του, καθώς και η ανάληψη του θρόνου από τον γιο του, Felipe, αντικατοπτρίζουν τη σοβαρότητα των σκανδάλων που περιβάλλουν το όνομα του Juan.

Το σκάνδαλο του σαφάρι στην Αφρική το 2012 και οι ερωτικές και οικονομικές πτυχές του Juan είχαν σοβαρές συνέπειες για τον ίδιον και τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας. H κόρη του, ΙInfanta, κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή το 2014, προκαλώντας περαιτέρω ανησυχίες και αμφισβητήσεις γύρω από τη βασιλική οικογένεια. Παράλληλα, ο γάμος του νυν βασιλιά Felipe με τη Leticia, μια δημοσιογράφο, και η προέλευση από μεσοαστική οικογένεια σηματοδότησαν μια νέα εποχή για τη βασιλική οικογένεια, ενώ η εμφάνιση και ο τρόπος ζωής της προκάλεσαν ενδιαφέρον και συζητήσεις.

Photo By @queenletizia On Instagram

Ο δημόσιος τσακωμός μεταξύ της βασίλισσας Leticia και της βασίλισσας Sophia το 2018 έλαβε χώρα έξω από μια εκκλησία στη Μαγιόρκα κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Πάσχα των Καθολικών. Ο δημόσιος τσακωμός έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον και σχολιασμό παγκοσμίως. Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν μια έντονη στιγμή με τη βασίλισσα Sophia να προσπαθεί να βγάλει μια φωτογραφία με τις εγγονές της, και τη βασίλισσα Leticia να την αποτρέπει. Ο τσακωμός έλαβε τέλος όταν ο βασιλιάς Felipe επενέβη για να ηρεμήσει τα πνεύματα. 

Photo By @queenletizia On Instagram

4.Βασιλική Οικογένεια Της Σουηδίας

Η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας έχει γνωρίσει διάφορα σκάνδαλα, με τον μονάρχη Charles Gustav να είναι περισσότερο επηρεασμένος από τα Μέσα και τη δημοσιότητα. Ο βασιλιάς έχει εμπλακεί σε εξωσυζυγικές σχέσεις και σε σκανδαλώδεις επισκέψεις, καθώς και σε έναν πολυτελή τρόπο ζωής. Η προσεχής σειρά στο Netflix που εστιάζει στη ζωή του βασιλιά προκάλεσε αντιδράσεις από τη βασιλική οικογένεια.

Πέρα από τον βασιλιά, και η διάδοχος του θρόνου, Victoria, έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε νεαρή ηλικία, διαγνώστηκε με νευρική ανορεξία και νοσηλεύτηκε στην Αμερική. Η εν λόγω διάγνωση και η δημόσια εξομολόγησή της εξέλαβαν ως ένα σημαντικό βήμα προς τη μείωση του κοινωνικού κατεστημένου γύρω από τα θέματα ψυχικής υγείας.

Photo By @kungahuset On Instagram

O βασιλιάς Charles Gustav αποφάσισε να αλλάξει τη διαδοχή, ώστε η πριγκίπισσα Victoria, η πρωτότοκη, να κληρονομήσει τον θρόνο αντί του αδερφού της, Charles Phillip. Η πριγκίπισσα Victoria παντρεύτηκε τον προσωπικό της γυμναστή και δημιούργησαν μια οικογένεια και έχει κερδίσει τη στήριξη και την εκτίμηση του σουηδικού λαού, κάτι που δεν ισχύει τόσο για τον βασιλιά Charles Gustav. 

Από την άλλη πλευρά, ο γιος της οικογένειας, πρίγκιπας Charles Phillip, προκάλεσε σκάνδαλο όταν αποφάσισε να παντρευτεί τη Sophia, πρώην παίκτρια reality. Η επιλογή του συζύγου του προκάλεσε συζητήσεις και αντιδράσεις, καθώς είχε γίνει γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της σε ανδρικά περιοδικά και ριάλιτι τηλεόρασης.

Photo By @kungahuset On Instagram

Από την άλλη, ο σύζυγος της πριγκίπισσας Victoria, έχει κερδίσει την υποστήριξη του λαού με τη στάση του. Η οικογένειά του διατηρεί χαμηλό προφίλ, ενώ δεν έχει εκμεταλλευτεί τα βασιλικά προνόμια σε αντίθεση με την οικογένεια της Sophia.

Η πριγκίπισσα Madeleine ζει με την οικογένειά της στο Λονδίνο και διατηρεί μια φυσιολογική ζωή, μακριά από τα βασιλικά προνόμια και τον τίτλο. Η επιλογή της να ζήσει εκτός Σουηδίας και να εργάζεται κανονικά χωρίς βασιλικούς τίτλους αντικατοπτρίζει την προτίμησή της για μια πιο ιδιωτική ζωή.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS