ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Oleksandr Budko: Ο Ουκρανός στρατιώτης που έχασε τα πόδια του στον πόλεμο, χορεύει μπαλέτο και συγκινεί

Από γραφίστας στο Κίεβο, έγινε η ελπίδα όλης της Ουκρανίας

Μαρία Σάββα

Ο 27χρονος Ουκρανός στρατιώτης Oleksandr Budko, το ότι έχασε τα πόδια του πολεμώντας στην πρώτη γραμμή, δεν ήταν κάτι που τον σταμάτησε από το να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, καθώς από τις αρχές Ιουλίου, είναι μέλος του United Ukrainian Ballet και περιοδεύει ανά τις ΗΠΑ σε μια σειρά από φιλανθρωπικές παραστάσεις.

Κάθε παράσταση που πραγματοποιεί με τους υπόλοιπους χόρευες αποτελείται από 2 μέρη. Το πρώτο είναι το κλασικό έργο Giselle, ενώ το δεύτερο είναι μια παράσταση που στόχο έχει να τραβήξει την προσοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία, σε χορογραφία της χορεύτριας και χορογράφου Emma Evelein.

Ο Budko ο οποίος λαμβάνει μέρος στην δεύτερη χωρογραφία δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή η χορογραφία μιλά για τις επιπτώσεις του πολέμου, για τους ανθρώπους, για το πόσο αδάμαστοι είμαστε, παρά τον πόνο και τις απώλειες, βάζουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω απ’ όλα, εκτιμούμε τους ανθρώπους μας και οδεύουμε προς τον στόχο, προς τη νίκη».

Ο Oleksandr Budko ήταν γραφίστας στο Κίεβο κι εργαζόταν σε καφετέρια αλλά λίγο αφότου η Ρωσία ξεκίνησε τη μεγάλης κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία κατατάχθηκε εθελοντικά στον πόλεμο. Υπηρετούσε στο τάγμα των Καρπάθιων Σιχ, όταν τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε και τα δύο του πόδια κατά τη διάρκεια έκρηξης στην περιοχή Ίζιουμ.

«Ήμουν ξαπλωμένος μπρούμυτα, δεν άκουσα καν τον ήχο από την οβίδα. Το μόνο που ένιωσα ήταν ένας κολασμένος πόνος, μία αποπνικτική μυρωδιά και χώμα στη μύτη μου» περιέγραψε.

Αν και οι γιατροί αρχικά πίστευαν πως μπορούν να του σώσουν το ένα τουλάχιστο πόδι, μετά από τρεις ημέρες και τα δυο του πόδια ακρωτηριάστηκαν κάτω από το γόνατο.

«Τι με παρακινήσει να συνεχίσω; Ο κόσμος. Όταν ακούω πως το παράδειγμά μου βοηθάει τους ανθρώπους, καταλαβαίνω πως κάνω τα πάντα σωστά», τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS