ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Παίρνουμε μια δυνατή γεύση από το μενού της βραδιάς των «Βραβείων Ποιότητας 2023» του Γαστρονόμου

Wiz Guide

Εκτός από την ίδια την εκδήλωση και τις πολύ σημαντικές βραβεύσεις, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, οι προσκεκλημένοι έχουν να θυμούνται και το φαγητό που ετοιμάζεται ειδικά για τη βραδιά και προσφέρεται με το πέρας της.

Η φιλοσοφία του μενού είναι ότι αρκετά από τα προϊόντα που έχουν μόλις βραβευτεί μπορείτε να τα δοκιμάσετε μέσα από ενδιαφέρουσες παρασκευές, συνοδεύοντάς τα μάλιστα με κρασιά και άλλα ποτά που επίσης έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση.

Το μεγαλύτερο μέρος του μενού θα ετοιμαστεί από την ειδικό στην κυπριακή κουζίνα σεφ Μαριλένα Ιωαννίδου (Marilena’s Cyprus Kitchen), η οποία ως γνωστό προβάλλει με εξαιρετικό τρόπο την κουζίνα του τόπου μας. Στην ουσία αυτό που κάνει είναι ότι φέρνει την παραδοσιακή κουζίνα στο σήμερα, αξιοποιώντας τις παραδοσιακές συνταγές και τα προϊόντα της Κύπρου με έναν πολύ σύγχρονο τρόπο.

Όπως μαθαίνουμε από την ίδια, το μενού για το βράδυ της Tρίτης 27 Ιουνίου θα αποτελείται από ζεστά και κρύα καναπεδάκια με βάση το χαλλούμι, την αναρή τα προϊόντα χαρουπιού και το ελαιόλαδο. Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα εδέσματα που θα δοκιμάσουμε είναι τα εξής:

-Platter με dip αναρής, κράκερς χαρουπιού, χαλλούμι σε κύβους και ελιές με το βραβευμένο ελαιόλαδο και pink pepper

-Αναρόκρεμα με παστελάκι σε μικρά μπολ

-Χαλλουμοπιτούλες: λεπτές μπαγκέτες με γέμιση αναρής στον φούρνο (σε φέτες)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προσφέρονται επίσης και κάποια άλλα εδέσματα-έκπληξη, τα οποία δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε αφού θα είναι δημιουργίες ενός από τους νικητές, αλλά και ένα παραδοσιακό γλυκό του τόπου μας.

Αξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε ότι τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» είναι ο θεσμός που εδώ και 9 χρονιά αναδεικνύει 10 Κύπριους παραγωγούς οι οποίοι δείχνουν τον δρόμο, γέννησαν ιδέες και πάλεψαν με πίστη, για να τις υλοποιήσουν, πολλές φορές μέσα σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες. Παραγωγούς που αγωνίστηκαν για να πετύχουν τους στόχους τους, πάντα με σεβασμό προς τους καταναλωτές, το περιβάλλον και τη φύση. Δέκα φωτεινά παραδείγματα αγωνιστών της ζωής και της παραγωγής που αναδεικνύουν τον πραγματικό πλούτο της πατρίδας μας.

Η επιτροπή γευσιγνωσίας του «Γ» πρότεινε 70 κυπριακά προϊόντα ποιότητας και με τυφλές γευσιγνωσίες ανέδειξε τα καλύτερα σε 10 κατηγορίες: Χαλλουμιού, παραδοσιακού προϊόντος, παραγωγής ελαιόλαδου, γεωργικής καλλιέργειας Ερυθρού Οίνου, Λευκού Οίνου, Εξαιρετικής Ποιότητας, Κυπριακής Δημιουργικής Κουζίνας, Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και το Τιμητικό Βραβείο.

Περήφανος χορηγός των Βραβείων Ποιότητας 2023 είναι η Τράπεζα Κύπρου, υποστηρικτής των Κύπριων Παραγωγών τα καταστήματα Σκλαβενίτης υποστηρικτής Πολιτισμού ο ΟΠΑΠ Κύπρου και Βραβείο Βιώσιμης Ανάπτυξης η Epic. Στηρίζει ο Δήμος Στροβόλου.

Η τελετή για τα Βραβεία Ποιότητας 2023 του «Γαστρονόμου» και της «Καθημερινής», θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Tρίτη, 27 Ιουνίου, στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Στροβόλου, στις 20.00.


Αποσπάσματα από τα περσινά βραβεία Ποιότητας:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS