ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Χριστόφορος Πέσκιας: «Η κυπριακή είναι η πιο σημαντική ελληνική τοπική κουζίνα»

Η δήλωση που έκανε ο γνωστός chef στην 9η απονομή των Βραβείων Ποιότητας 2023 του περιοδικού «Γαστρονόμος»

Μαρία Σάββα

Τιμητικό βραβείο έλαβε ο γνωστός chef Χριστόφορος Πέσκιας στην 9η απονομή των Βραβείων Ποιότητας 2023 του περιοδικού «Γαστρονόμος» και της εφημερίδας «Καθημερινή», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Στροβόλου.

Μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στον «Γαστρονόμο» μίλησε μεταξύ άλλων για την καριέρα του και την έναρξή της αλλά και το γεγονός ότι ήταν ένας από τους πρώτους chef που χρησιμοποίησαν κυπριακά προϊόντα στο μενού του στην Αθήνα.

«Είμαι ένας από τους πρώτους μάγειρες που χρησιμοποίησαν κυπριακά προϊόντα στα μενού που έφτιαχνα στην Αθήνα, ήταν κάτι φυσιολογικό να κάνω. Ψάχνω να βρω τις αναμνήσεις μου, ένα κομμάτι από αυτό είναι και η μαγειρική… Νιώθω ανάγκη να βάζω κυπριακά προϊόντα στο μενού που φτιάχνω», είπε αρχικά ο γνωστός chef.

«Η κυπριακή θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική ελληνική τοπική κουζίνα, αλλά έχει και τις δικές της ιδιαιτερότητες. Εμείς σαν Κύπριοι έχουμε επηρεαστεί από την Μέση Ανατολή αλλά έχει και πράγματα που πήραμε και από τους κατακτητές».

Δείτε πιο κάτω το βίντεο:

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση