ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πάρνηθα: Το ελάφι που κατάφερε να σωθεί από τις φλόγες

Οι τραγικές συνέπειες της πυρκαγιάς.

Μαρία Καραμάνου

Σε αυτή την ανείπωτη συντριβή του φυσικού πλούτου και των δασών της Ελλάδας, το βασικότερο και πιο αδίκως συγκλονιστικό είναι οι ανθρώπινες απώλειες, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους χωρίς κανένα δίκαιο λόγο. Πέρα από αυτό, υπάρχει το οδυνηρό παρασκήνιο με τους μετανάστες που βρέθηκαν στο στόχαστρο αυτοκλήτων συνοριοφυλάκων και υποχρεώθηκαν να υποστούν απάνθρωπες συνθήκες μεταφοράς, θυσιάζοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους.

Φωτογραφία από το ΚΥΠΕ

Οι ανηλίκοι και οι ηλικιωμένοι, αποτελούν μια ευάλωτη ομάδα που αντιμετώπισε αυξημένο κίνδυνο. Οι αρρώστοι ασθενείς του νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη περιέβλεπαν την απομάκρυνσή τους, κάτι που συνήθως συμβαίνει μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η πυρκαγιά και η αναγκαία εκκένωση της περιοχής είχαν ωμές συνέπειες σε χιλιάδες ανθρώπους που έμειναν άστεγοι ή έχασαν τα σπίτια τους.

Το ίδιο σοβαρό αδίκημα αποτελεί και η αδιαφορία που επέτρεψε την καταστροφή μέρους της Μονής Οσίου Λουκά, ένα μνημείο που είναι προστατευμένο από την Unesco και θα έπρεπε να θεωρείται αναλλοίωτο.

Photo By Lifo.gr

Σε αυτό το ανείπωτο καταιγισμό απογοήτευσης, όπου όλα φαίνονται σαν ένα αταίριαστο και ανεξέλεγκτο χάος, που λείπει η συντονισμένη δράση, το πλάνο και οι θεσμοί, στέκονται εκεί και τα ζώα, που βιώνουν την ανείπωτη καταστροφή του κόσμου τους χωρίς να έχουν την ικανότητα να κατανοήσουν τη λογική πίσω από αυτήν.

Ένα ελάφι, που απέδρασε από τις φλόγες στη δυτική πλευρά του δάσους της Πάρνηθας, βρέθηκε χθες 23 Αυγούστου στις κατοικημένες περιοχές. Παρά το τραύμα του, είχε την τύχη να γλυτώσει. Στο σημείο, τρεις αστυνομικοί προσπάθησαν να το φροντίσουν και να το θρέψουν. Οι ανησυχητικές ενδείξεις αυτής της κατάστασης σε μια χώρα και σε έναν κόσμο που παραμένουν αβέβαιοι, είναι αναμφίβολα εμφανείς.

Φωτογραφία από το ΚΥΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS