ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

«Πεινάω, η μαμά μου πέθανε»: Διάσωση τεσσάρων παιδιών από τη ζούγκλα του Αμαζονίου

Η ομάδα των αυτοχθόνων που βρήκε τα παιδιά αφηγήθηκε τι συνέβη τις πρώτες στιγμές της διάσωσης.

Μαρία Καραμάνου

Η δημόσια τηλεόραση της Κολομβίας μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει τη διάσωση τεσσάρων παιδιών που περιπλανήθηκαν μόνα τους στη ζούγκλα για σαράντα ημέρες μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευαν. Το βίντεο, που τραβήχτηκε με ένα κινητό τηλέφωνο, είναι συγκινητικό και δείχνει τα παιδιά να είναι βλοσυρά, με το μικρότερο παιδί, ηλικίας ένος έτους, να κρατιέται στην αγκαλιά ενός διασώστη. Όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικά αδυνατισμένα.

Οι ηρωικοί άνθρωποι που πραγματοποίησαν τη διάσωση είναι μέλη φρουράς αυτοχθόνων, και στο βίντεο τους βλέπουμε να τραγουδούν και να καπνίζουν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το φυτό του καπνού είναι ιερό για τους ιθαγενείς. Με το τραγούδι τους και το κάπνισμα του καπνού ευχαριστούν τα πνεύματα για την ευνοϊκή εξέλιξη της διάσωσης.

Ομάδα αυτοχθόνων που εμπλέκονταν στη διάσωση μίλησαν σε μια συνέντευξη στην RTVC, τη δημόσια τηλεόραση, όπου μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους για την αρχική φάση της διάσωσης. Η ομάδα αυτοχθόνων περιέγραψε τι συνέβη την πρώτη στιγμή της διάσωσης και πώς βρήκαν τα παιδιά. Τονίστηκε η ευγνωμοσύνη τους προς τα πνεύματα για την ευνοϊκή εξέλιξη της αποστολής διάσωσης.

Τα παιδιά βρίσκονταν σε κατάσταση αδυναμίας και καταβολής, και η εικόνα τους στο βίντεο αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης αντοχής και αγάπης που επέτρεψε την επιβίωσή τους κατά τη διάρκεια αυτού του δραματικού περιστατικού.

Η διάσωση των παιδιών αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός και είναι συγκινητικό που η ομάδα αυτοχθόνων κατάφερε να τα εντοπίσει και να τα φέρει ασφαλή και αβλαβή πίσω στην κοινότητά τους. Αυτό το γεγονός επισημαίνει τη σημασία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας για την ανθρωπότητα.
 
«Η μεγαλύτερη κόρη, η Λέσλι, με τη μικρότερη στην αγκαλιά, έτρεξε προς εμένα. Μου είπε "πεινάω"», ανέφερε ο Νικολάς Ορδόνιες Γκόμες, μέλος της ομάδας. «Το ένα από τα δύο αγόρια ήταν ξαπλωμένο. Σηκώθηκε και μου είπε: "η μαμά μου πέθανε"», συνέχισε.

«Τους είπαμε πως είμαστε φίλοι, ότι μας έστειλαν δικοί τους, μας έστειλαν ο μπαμπάς, ο θείος. Πως ήμασταν της οικογένειας», πρόσθεσε ο κ. Ορδόνιες Γκόμες.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Τα τέσσερα παιδιά που αποδράσαν από τη ζούγκλα στην Κολομβία μετά από σαράντα ημέρες παραμονής συνεχίζουν να αναρρώνουν στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Μπογκοτά. Σύμφωνα με τους συγγενείς τους, μιλάνε ελάχιστα, αλλά αποκάλυψαν ότι η μητέρα τους επέζησε για τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του αεροπλάνου και τελικά έχασε τη ζωή της λόγω των τραυμάτων της. Ο πατέρας τους, Μανουέλ Μίλερ, αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι η μητέρα τους πριν πεθάνει, ζήτησε από τα παιδιά να βρουν τον πατέρα τους. Αυτή η αποκάλυψη είναι συγκινητική και αποτυπώνει την αγάπη και την επιθυμία της μητέρας να επανασυνδεθούν με τον πατέρα τους.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS