ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Η κομψότητα μέσα από τον φακό του Patrick Demarchelier

O διάσημος φωτογράφος απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών.

Σταύρη Φράγκου

Ο Patrick Demarchelier, ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους του χώρου της μόδας, απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών. Την είδηση έκαναν γνωστή μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

Ο Patrick Demarchelier γεννήθηκε 21 του Αυγούστου το 1943 στην Havre στην Γαλλία και με μία μικρή Kodak δώρο του πατριού του στα 17 ξεκίνησε δειλά δειλά τη φωτογραφία. Αυτοδίδακτος, ακολούθησε το όνειρο του και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1975, για να έρθει πιο κοντά στοον κόσμο που μετά αγάπησε τόσο.


Ο φωτογραφικός φακός του Patrick Demarchelier ανέδειξε τις περίφημες "Big Six", Kate Moss, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cyndie Crawford, Claudia Schiffer και Christy Turlington.

 

Επίσης ήταν ίσως από τους ελάχιστους Γάλλους που λάτρεψαν οι Άγγλοι αφού έγινε ο μόνος μη Βρετανός επίσημος φωτογράφος του Μπάκιγχαμ και όλης της βασιλικής οικογένειας ενώ highlight στην καριέρα του ήταν ότι έγινε ο επίσημος φωτογράφος της πριγκίπισσας Νταϊάνα. 

Ο διάσημος φωτογράφος με τις φωτογραφίες του που απέπνεαν κομψότητα έχει "πρωταγωνιστήσει" στα περισσότερα εξώφυλλα περιοδικών μόδας, όπως της Vogue, του Vanity Fair, του Harper’s Bazaar, Glamour, Elle κ.΄ά ενώ έχει φωτογραφίσει καμπάνιες για οίκους όπως  Chanel, Dior,Versace και Calvin Klein. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση