ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Ποια είναι τα πιο σημαντικά οφέλη των αμυγδάλων

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αμυγδάλου

Μαρία Σάββα

Το αμύγδαλο είναι ένας από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς, που πρέπει να έχουν βασική θέση στην καθημερινή διατροφή μας. Έτσι λοιπόν, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα αμυγδάλου μαζέψαμε μια λίστα με τα οφέλη που έχουν στην υγεία μας.

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Μια ουγγιά αμύγδαλα, που είναι περίπου ένα τέταρτο φλιτζάνι ή 23 ολόκληροι ξηροί καρποί, παρέχει μια γενναιόδωρη ποσότητα υγιεινού λίπους για την καρδιά, μαζί με 7 g φυτικής πρωτεΐνης, 4 g φυτικές ίνες (13% της ημερήσιας ελάχιστης ποσότητας), 20% για μαγνήσιο, βιταμίνη Β και μικρότερες ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου και καλίου.

Το μαγνήσιο παίζει επίσης ρόλο στη λειτουργία των νεύρων και των μυών, διατηρεί τον καρδιακό παλμό σταθερό και βοηθά τα οστά να παραμείνουν δυνατά. Υποστηρίζει επίσης ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

Τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του εντέρου

Τόσο τα ωμά όσο και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα έχουν βρεθεί ότι δρουν ως πρεβιοτικά, τα οποία χρησιμεύουν ως «τροφή» για τα ευεργετικά βακτήρια του εντέρου που συνδέονται με την ανοσία, την αντιφλεγμονή και την ψυχική υγεία.

Διατηρούν την καρδιά σας υγιή

Τα αμύγδαλα προστατεύουν την καρδιά σας με πολλούς τρόπους. Πιο συγκεκριμένα, οι ξηροί καρποί έχει αποδειχθεί ότι διατηρούν ή αυξάνουν την «καλή» χοληστερόλη HDL που προστατεύει την καρδιά, ενώ μειώνουν τα «κακά» επίπεδα LDL.

Τα αμύγδαλα και άλλοι ξηροί καρποί βοηθούν επίσης στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας, που σημαίνει ότι βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία να μειώσουν την ακαμψία των αρτηριών.

Τα αμύγδαλα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του βάρους

Η κατανάλωση ξηρών καρπών, συμπεριλαμβανομένων των αμυγδάλων, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον δείκτη μάζας σώματος και μειώνει τις μετρήσεις της μέσης. Να αναφέρουμε επίσης ότι ο συνδυασμός υγιεινού λίπους, φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών στα αμύγδαλα ενισχύει το αίσθημα κορεσμού και καθυστερεί την πείνας.

Είναι ωφέλημα για το δέρμα

Γνωρίζουμε ότι τα καλά λιπαρά υποστηρίζουν την υγεία του δέρματος, αλλά τα αμύγδαλα μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν στο να γυρίσουμε πίσω το ρολόι όταν πρόκειται για τη γήρανση του δέρματος κατά 20%.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS