ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Καρκίνος Παιδικής Ηλικίας: Η καλύτερη επιβίωση είναι εφικτή

Παγκόσμια εκστρατεία συνεργασίας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον παιδικό καρκίνο και την έκφραση υποστήριξης στα παιδιά και τους έφηβους με καρκίνο.

Η 15η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου και ο Αντικαρκινικός  Σύνδεσμος Κύπρου, η Europa Donna Κύπρου, το Europa Uomo Κύπρου, το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), o Σύνδεσμος Ένα Όνειρο μια Ευχή, και ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, καλούν σε μια παγκόσμια εκστρατεία συνεργασίας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον παιδικό καρκίνο και την έκφραση υποστήριξης στα παιδιά και τους έφηβους με καρκίνο, στους επιζώντες και τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, καθημερινά 20 παιδιά και έφηβοι πεθαίνουν από καρκίνο στην Ευρώπη, ενώ ετησίως, νοσούν με καρκίνο 15.000 παιδιά και 20.000 νέοι 15-24 χρονών. Ο παιδικός καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου, μετά τα ατυχήματα, στα παιδιά. Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ένα παιδί ανά 600 γεννήσεις θα αναπτύξει καρκίνο πριν τα 20 του χρόνια. Στην Ευρώπη 300.000 - 500.000 ενήλικες έχουν νοσήσει από καρκίνο στην παιδική τους ηλικία και έχουν ιαθεί. Τα 2/3 όσων έχουν ιαθεί αντιμετωπίζουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τις βαριές θεραπείες που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους.

Πριν δούμε περισσότερα για την πιο πάνω εκστρατεία, αξίζει να σημειώσουμε ότι το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο Παιδικής Ηλικίας, είναι "Better survival is achievable", δηλαδή "Η καλύτερη επιβίωση είναι εφικτή". Να πούμε ακόμης πως καθώς ο καρκίνος αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου στην παιδική ηλικία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως στόχο μέχρι το 2030 το ποσοστό επιβίωσης των παιδιών με καρκίνο σε όλο τον κόσμο να φτάσει τουλάχιστον 60%.

Δέντρο ζωής, αγάπης και ελπίδας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου

Mε αφορμή την ημέρα, οι προαναφερθέντες φορείς καλούν το κοινό που θέλει να συμμετέχει στην εκστρατεία δημιουργίας ενός δέντρου ζωής, αγάπης και ελπίδας, με σκοπό να μεταφερθεί το μήνυμα ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι ιάσιμος, να σχεδιάσουν τη δική τους παλάμη και να γράψουν το μήνυμά τους, στέλνοντας την εικόνα στο email: enaoniromiaefxi@cytanet.com.cy.

Μπορούν επίσης να συμμετέχουν με διάφορες δραστηριότητες, με έμφαση στην απόδοση φόρου τιμής στην ιατρική ομάδα και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και στο θετικό αντίκτυπο που έχουν στη ζωή των παιδιών και των εφήβων με καρκίνο.

 Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS