ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ποιος είναι ο Κύπριος μεγιστάνας που «έφερε» τον πρίγκιπα Αλβέρτο;

Η μυθική περιουσία, το γιοτ μήκους 74 μέτρων, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και όσα γνωρίζουμε για τον Γιάννη Χριστοδούλου.

Δέσποινα Άσπρου

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα το όνομα του επιχειρηματία Γιάννη Χριστοδούλου πρωταγωνιστεί σε κάθε τοπικό Μέσο, αφού το ταξίδι του πρίγκιπα Αλβέρτου Β του Μονακό στην Κύπρο με το ιδιωτικό του τζετ ενόψει της τελετής βράβευσης του διαγωνισμού LOVE CYPRUS που αποτελεί πρωτοβουλία του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Κύπριου μεγιστάνα, έστρεψε τόσο τα εγχώρια, όσο και τα ξένα ΜΜΕ, προς το πρόσωπό τους. Ποιος όμως είναι ο Γιάννης Χριστοδούλου και τι γνωρίζουμε γι' αυτόν;

Ο Γιάννης Χριστοδούλου είναι εκ των πλουσιότερων Κυπρίων και ιδιαίτερα γνωστή προσωπικότητα στον επιχειρηματικό κόσμο ανά το παγκόσμιο. Ο 58χρονος σήμερα Γιάννης Χριστοδούλου, γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 24 Μαΐου 1965, και μετά την τουρκική εισβολή μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα μόλις δεκαέξι του χρόνια πήρε την απόφαση να εγκαταλήψει στο σχολείο και να εκπαιδευτεί στη χρυσοχοΐα με ειδίκευση στα διαμάντια. Το 1994 απέκτησε την πρώτη του περιουσία, ένα  μικρό διαμέρισμα- στούντιο στο Λονδίνο. Αυτό ήταν μόνο η αρχή της διεθνής, πλέον, αυτοκρατορίας του.

Θεωρείται ο ηγέτης του real estate και είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Yianis Group, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες επενδύσεων στον τομέα των ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η προσωπική του περιουσία, σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα ανέρχεται στα πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ και κατέχει το 100% της Yianis Group, που έχει στην κατοχή της τα ξενοδοχεία Marriott West India Quay και Canary Riverside Plaza. Στην κατοχή του έχει επίσης πάνω από δύο χιλιάδες οικιστικές και εμπορικές μονάδες στο Λονδίνο, ενώ διαθέτει γη στη Βραζιλία και διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του Hilton Tower στο Μάντσεστερ και του Radisson Blu στο Λίβερπουλ.

Aυτή την στιγμή μαζί με την γυναίκα και τα παιδιά τους ζουν μόνιμα στο Μονακό. Ανατρέχοντας στο βιογραφικό και τη ζωή του, δύσκολα μπορεί να προσπεράσει κανείς το σκάφος αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, το Zeus, το οποίο έχει μήκος 74 μέτρα που έχει στην κατοχή του.

Ο ίδιος έχει έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα αφού είναι ο ιδρυτής των Yianis Group και του Yianis Christodoulou Foundation, το οποίο στοχεύει στο να υποστηρίζει τις ευάλωτες ομάδες παιδιών και οικογενειών στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό. Mέσα από το ίδρυμά του οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις, όπως το Star Ball 2017 στο Hilton Manchester Deansgate και ο πρόσφατος διαγωνισμός LOVE CYPRUS, του οποίου η τελετή πραγματοποιήθηκε ψες, Δευτέρα 3 Απριλίου στην Λεμεσό και είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση €180.000 που δόθηκαν σε σχολεία και μαθητές.

Να σημειώσουμε ότι είναι πρόεδρος του συνδέσμου φιλίας Κύπρου - Μονακό, Jubilee Sailing Trust, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times το 2018 αναδείχθηκε ο πλουσιότερος πρόσφυγας του Ηνωμένου Βασιλείου, με την περιουσία του να υπολογίζεται σε 1,5 δις στερλίνες, ενώ ο επιχειρηματίας είναι μεγάλος οπαδός της Ομόνοιας, με τον ίδιο να θεάθηκε να πανηγυρίζει την άνοιξη του 2022 στο γήπεδο και στον τελικό του κυπέλου για την αγαπημένη του ομάδα, την Ομόνοια.  

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS