ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Πώς να διαχειριστείτε τον φόβο του πολέμου

Με τις θύμισες του παρελθόντος να ξυπνούν και να επηρεάζουν, όπως είναι λογικό όλους μας.

Δεδομένο και πλήρως κατανοητό το άγχος που βιώνει η πλειονότητα των Κύπριων πολιτών, μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Με τους περισσότερους να αναπολούν μνήμες του παρελθόντος μετά και τα όσα βίωσε ο τόπος μας από τον κατακτητή.
Έτσι, υποσυνείδητα, ο φόβος για μια επανάληψη της ιστορίας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, με όλους να αναθεωρούν τα δεδομένα τους και να προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο να τον διαχειριστούν.

Εμείς, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε αυτήν την διαδικασία, σας προτείνουμε τέσσερις τρόπους, έτσι ώστε να βάλετε πρώτα τις σκέψεις σας σε μια σειρά, και μετά να καταφέρετε να μετατρέψετε το όποιο άγχος και φόβο σε ρεαλισμό.

1.Ενημερωθείτε καταλλήλως
Επιλέξτε να επενδύσετε στην γνώση. Την πραγματική και ουσιώδη. Την γνώση που έρχεται μόνο μέσα από αντικειμενικά και εμπεριστατωμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γνώση που καταφέρνει να σας πείσει για τα ρεαλιστικά δεδομένα και δεν σπέρνει τον φόβο και την καταστροφή. Έτσι θα φιλτράρετε ορθότερα τα όσα μοιράζονται τα μέσα μαζί σας για τα τεκτενόμενα, και θα αποκτήσετε την δική σας άποψη για αυτά, χωρίς να επηρεάζεστε από τον τρόπο επικοινωνίας τους (τουλάχιστον συνειδητά).

2.Προετοιμαστείτε για παν ενδεχόμενο
Ναι, σε ένα κράτος που δυστυχώς βρίσκεται υπό κατοχή, και το Κυπριακό πρόβλημα ακόμη συζητείται και είναι εν ενεργεία, με τις συνεχής προκλήσεις και τα όσα τεκταίνονται, καλό θα ήταν να είστε καλά προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Οι πληροφορίες που χρειάζεστε βρίσκονται και σε επίσημες σελίδες τις Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείτε να ενημερωθείτε για τα όσα πιθανών να χρειάζεστε σε μια τέτοια περίπτωση.

3.Αναθεωρείστε τις επιλογές σας
Μπορεί να θεωρούμε το θέμα μακάβριο, αλλά το YOLO (You Only Live Once) το οποίο πολλοί χρησιμοποιούν με «αστείο» χαρακτήρα, καμιά φορά φαντάζει ολοένα και πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μοιραστείτε λοιπόν αυτό σας τον φόβο με δικούς σας ανθρώπους, αυτούς που πραγματικά αξίζει τον κόπο να ευχαριστήσετε ή να δηλώσετε τα συναισθήματά σας. Απαλλαγείτε από τις ενοχές που ίσως υποσυνείδητα βαραίνουν την σκέψη και ζήστε την κάθε μέρα σας στο έπακρο.

4.Μετρήστε το μερίδιο ευθύνης
Όταν οι κινήσεις μας αντανακλούν τις πιθανότητες και θέτουν σαν βάση το μέγιστο καλό, τότε μπορούμε να «κοιμόμαστε ήσυχοι» για το αύριο. Κάντε λοιπόν ότι περνά από το χέρι σας για να διορθώσετε αυτά που σας προκαλούν τον φόβο, αλλά ταυτόχρονα μετρήστε και το μερίδιο ευθύνης των άλλον. Να προβληματίζεστε για αυτά που μπορείτε να αλλάξετε και όχι για αυτά που βρίσκονται στα χέρια των άλλων.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση